Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Απάντηση Γκιόλα, αντεπίθεση Ανδριανού και οι πολιτικοί "αρραβώνες" που μηχανεύτηκε ο Prefadoros...

Ο φίλος μου ο Γιάννης ο Γκιόλας, μου έκανε την τιμή να απαντήσει στην προχθεσινή μου ανάρτηση, Πολιτικός "αρραβώνας" ΣΥΡΙΖΑ-Κωστούρου με την υπογραφή σύμβασης, που είχε ξεκινήσει το 2014, επί υπουργίας Μανιάτη-Ανδριανού..., χωρίς όμως να απαντά στα ερωτήματα που έθεσα, αλλά επικεντρώνεται, αυτό τον ενόχλησε, στα περί αρραβώνα ΣΥΡΙΖΑ-Κωστούρου...

Η κριτική μου σε αυτό που είδαμε και ο τρόπος που παρουσιάστηκε η υπογραφή ενός μικρού έργου σε αξία, αλλά απολύτως χρήσιμου, είχε να κάνει με την καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων και με την προεκλογική σκοπιμότητα που βολεύει το ΣΥΡΙΖΑ και το Γιάννη Γκιόλα και βεβαίως το Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο.


Σε αυτό υπάρχει αμφιβολία; Όταν ο Βουλευτής της Αριστεράς, ανακοινώνει την υπογραφή του έργου, με τον ίδιο τρόπο, όπως οι πολιτικοί των κομμάτων της κεντροδεξιάς, δεκαετίες τώρα, όταν αποσιωπά ότι η δημοπράτηση του έργου είχε υπογραφεί και δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, από το Νοέμβριο του 2014, χωρίς να απαντά στο γιατί δεν προχώρησε από τότε, όπως και το γήπεδο στο "Νταμάρι" που δημοσιεύτηκε στο ίδιο ΦΕΚ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ Αρ. Φύλλου 716 28 Νοεμβρίου 2014), χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για το συμπέρασμα;

Η διακήρυξη της Δημοπρασίας, Νοέμβριος 2014

Έγραψα προχθές:

"Φωτογραφίες και χαμόγελα, τα χρειάζονται και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Βουλευτής Γκιόλας και ο Δήμαρχος Κωστούρος, η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει, συσφίγγονται οι σχέσεις και όπως λέει ο λαός, "το ένα χέρι νίβει τ' άλλο".

Μπροστά στον ύψιστο στόχο της επανεκλογής, έχθρες και μίση παραμερίζονται, "σου δίνω μου δίνεις", όλα για το καλό του λαού.

Τα ίδια κόλπα σε άλλη έκδοση, το 2014 ήταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Υπουργοί Ανδριανός-Μανιάτης, τώρα 2018, ΣΥΡΙΖΑ-Γκιόλας, μόνο ο Κωστούρος παραμένει σταθερός..."

Που ακριβώς βρίσκεται η υπερβολή και η κακόπιστη κριτική; Τι ενοχλεί; Οι διαπιστώσεις; Τρία και πλέον χρόνια έχουμε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που έρχονται εκλογές θυμήθηκε το έργο, που η ίδια δεν προχώρησε; Μάλιστα έργο που πολύ καλά γνώριζε ο Γιάννης ο Γκιόλας, μέχρι το Μάρτιο 2014, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Άλλη Πρόταση"...

Αλλά το ένα φέρνει το άλλο κύριε Γκιόλα, σας είχα ρωτήσει στις 12 Μαΐου 2017, πριν ακριβώς ένα χρόνο, γιατί απεντάχθηκε το έργο στο "Νταμάρι", ύψους 500.000 Ευρώ, όπως και το Κολυμβητήριο και δε μου απαντήσατε, για θυμηθείτε: Νέα έγγραφα από το Γιάννη Ανδριανό για το γήπεδο στο "Νταμάρι" ενώ τα ερωτήματα παραμένουν... Γιατί απεντάχθηκε το έργο κύριε Γκιόλα;

Και με την ευκαιρία, να ρωτήσω, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση και άποψη για κανένα τοπικό θέμα που αφορά το Δήμο Ναυπλιέων; Συμφωνεί σε όλα με τη Δημοτική Αρχή; Δεν είδαμε καμιά ανακοίνωση τέσσερα χρόνια τώρα... Από τότε που διαμαρτυρήθηκε για το χρυσό κλειδί στο Σαμαρά, έχουμε να ακούσουμε τη φωνή του...

Θα μπορούσα αντί απαντήσεως στο φίλο μου το Γιάννη, το Γκιόλα, να δημοσιεύσω μόνο την ανακοίνωση του άλλου φίλου Γιάννη, του Ανδριανού, όμως έπρεπε να διευκρινίσω τη σκοπιμότητα της προηγούμενης ανάρτησης, για να μη γίνονται παρεξηγήσεις.

Και όπως κάνω πάντα, δημοσιεύω την απάντηση του Βουλευτή Γιάννη Γκιόλα σε μένα στο Facebook και δημοσιεύω και την ανακοίνωση του Βουλευτή Γιάννη Ανδριανού, μετά της σχετικής φωτογραφίας, γιατί ο σκοπός είναι η ενημέρωση του πολίτη, χωρίς σκοπιμότητες, τουλάχιστον από την πλευρά μου...

Το σχόλιο-απάντηση του Γιάννη Γκιόλα:

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΡΑΚΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ

Είναι δικαίωμα του κάθε προσώπου που παρεμβαίνει και παίρνει θέση στα δημόσια πράγματα, να προχωράει σε κρίσεις και διαπιστώσεις κατά το δοκούν.
Ο φίλος μου Μάνος Περράκης, κριτικάροντας την παρουσία μου κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου του Ναυπλίου, πιστεύω ότι αυθαιρετεί.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν μηχανεύτηκε «πολιτικό αρραβώνα», όπως τον λέει, μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Δημάρχου κ. Κωστούρου, για να εισπράξει δημόσια διάψευση. Δεν είναι άλλωστε πολύ μακριά η στιγμή που ο λαός θα κάνει τις επιλογές του για την Δημοτική αρχή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει και επίσημα τη στάση του.
Εγώ θέλω μόνο να παρουσιάσω τα γεγονότα.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Κυβέρνησης Γ. Βασιλειάδης υπογράφει την προγραμματική αυτή σύμβαση με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρο.
Το έργο ουσιαστικό και απόλυτα απαραίτητο για τους δημότες και ειδικά την νεολαία. Το ποσό των 248.000 ευρώ εξασφαλίστηκε από το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) από τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, μέσα από ένα πολύ σφιχτό χρηματικό απόθεμα και το έργο επιλέχθηκε ως ώριμο να ενταχθεί, ώστε να προσφέρει πολλά και να ανταποδώσει στην τοπική κοινωνία.

Δεν νομίζεις φίλε Μάνο, ότι ο κυβερνητικός βουλευτής του Νομού, έχει θέση κατά την ευτυχή στιγμή της υπογραφής;
Νομίζω λοιπόν, ότι με αδικείς όταν με εμφανίζεις ως εμπλεκόμενο σε ένα πολιτικό αλισβερίσι και ότι δήθεν μετέρχομαι κόλπα, που στο παρελθόν είχαν ακολουθήσει, όπως αναφέρεις, άλλα πολιτικά πρόσωπα.
Τόσο απλά, το ενδιαφέρον μου και η πολιτική μου υποχρέωση εκδηλώθηκε με την παρουσία μου, τόσο κατά το τυπικό μέρος της υπογραφής, όσο και με το διαρκές μέλημα και το ενδιαφέρον μου για την πρόοδο του έργου σε βάθος χρόνου.
Την επομένη από την ημέρα της σύναψης της επίμαχης προγραμματικής σύμβασης συνόδευσα τον Δήμαρχο Επιδαύρου κ. Κων. Γκάτζιο σε προγραμματισμένη επίσκεψη που είχε κλειστεί με την Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Κα Μαρία Βλαζάκη, και σκοπό είχε την προώθηση του ζητήματος του παραλιακού χώρου και της επιδιωκόμενης κατασκευής λιμανιού στην Αρχαία Επίδαυρο.
Μήπως κι εδώ θέλησα να εμπλακώ σε πολιτικά παιχνίδια ή κοινή φροντίδα μας ήταν η προώθηση ενός ακόμα αναπτυξιακού έργου στο Νομό μας;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Η σημερινή ανακοίνωση του Βουλευτή Γιάννη Ανδριανού:

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με ικανοποίηση, παρά την αδικαιολόγητη μεγάλη καθυστέρηση, είδα να υπογράφεται εκ νέου η σύμβαση για την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης του κολυμβητηρίου του Ναυπλίου, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων την ενεργειακή του αναβάθμιση, ισοθερμικό κάλυμμα και αντλίες θερμότητας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής που προσφέρει μια ακόμη ευκαιρία άθλησης στους κατοίκους και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής, το οποίο κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προγραμμάτισα και ενέταξα στο ΠΔΕ 2014 με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ και το δημοπράτησα με κωδικό έργου 2014ΣΕ01600032, με τη σχετική προκήρυξη να έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 716/28-11-2014) και τον τοπικό τύπο.

Το έργο αυτό, ως γνωστόν, πάγωσε αδικαιολόγητα με την αλλαγή της Κυβέρνησης τον Ιανουαρίου του 2015 και σήμερα - 3,5 χρόνια μετά - έρχεται η Κυβέρνηση και με την επικαιροποίηση της μελέτης αυτής να καλύψει τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση. 

Ακόμη κι έτσι, αυτό που είναι για μένα και για τους πολίτες σημαντικό είναι να υλοποιηθούν τα έργα στο κολυμβητήριο καθώς και τα υπόλοιπα έργα αθλητισμού που προωθήσαμε μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 και αφέθηκαν έκτοτε από τη σημερινή κυβέρνηση στην μοίρα τους, όπως ενδεικτικά για την Αργολίδα το γήπεδο στο Νταμάρι του Ναυπλίου, το γήπεδο στη Δαλαμανάρα, αλλά και το συνολικό πρόγραμμα ΣΔΙΤ που προέβλεπε γήπεδα και κολυμβητήρια σε ολόκληρη την Ελλάδα και μεταξύ άλλων προέβλεπε κολυμβητήριο στο Άργος και κλειστό γήπεδο πολλαπλών χρήσεων και χάντμπολ».

Prefadoros