Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ο Δημήτρης Κωστούρος διεκδικεί ρεκόρ, ως ο πρώτος Δήμαρχος παγκοσμίως που δεν έκανε κανένα έργο ολόκληρη τετραετία...

Για όποιον αμφιβάλει ότι το έχει σίγουρο, αρκεί να κάνει μια βόλτα σε όλο το Δήμο Ναυπλιέων και άμα βρει ένα, στην κυριολεξία ένα, έργο να έχει γίνει κάπου, τότε στείλτε μου τη φωτογραφία να τη δημοσιεύσω.

Μη μου πείτε βέβαια για καμιά λακούβα, καμιά βλάβη, για χαλίκι και άμμο, ούτε για επέκταση φωτισμού και καλλωπισμό στο συντριβάνι του χωριού, αυτά τα έκαναν οι Πρόεδροι των παλιών Κοινοτήτων που είχαν 3-4 άτομα προσωπικό και μερικά χιλιάρικα προϋπολογισμό και όχι πάνω από 300 εργαζόμενους και εκατομμύρια Ευρώ, που διαθέτει ο Δήμος Ναυπλιέων...

Ακόμα και η Αμαλίας και οι γύρω δρόμοι, όπως η ύδρευση και η αποχετεύσεις, είχαν τελειώσει όταν άρχισε η τετραετία του εκλεγμένου από το λαό Δημήτρη Κωστούρου το 2014.


Ξέρω, θα πείτε για το Μαραθώνιο, την έκθεση σκαφών και άλλες εκδηλώσεις και δε θα διαφωνήσω, μόνο που αυτά δεν είναι έργα και τα χρυσοπληρώνουμε και γίνονται αφορμή για κακοδιαχείριση και αλόγιστη σπατάλη χρήσιμων πόρων του Δήμου, που δυστυχώς φεύγουν και δεν αναπληρώνονται.

Όταν λοιπόν δεν παράγεις έργο, είτε λόγω ανικανότητας, είτε λόγω επιλογής στην εύκολη και αποδοτική άσκηση της εξουσίας, επόμενο είναι να μη γίνεται τίποτα ουσιαστικό και η προσωρινή και ακριβοπληρωμένη φούσκα, να καλύπτει τις αδυναμίες οι οποίες υπάρχουν και όσο θα παρατείνεται η Δημαρχία Κωστούρου θα πολλαπλασιάζονται.

Θα έρθει η ώρα να μιλήσουμε για το τέλμα που βρίσκεται ο Δήμος, με παραδείγματα, ένα θα πω τώρα, η πολυδιαφημισμένη εικόνα είναι παγίδα και για την εξουσία, έχει ήδη εκτεθεί και όσο η συμπεριφορά, της εξουσίας, δεν αλλάζει και συνεχίζει να είναι αυτή που μέχρι τώρα μας έχει δείξει, το τέλος της θα έρθει σαν αποτέλεσμα της αλαζονείας, του αυταρχισμού, της σπατάλης, της επίδειξης, της εύνοιας των κολλητών, της αδιαφάνειας, της στρεβλής αντίληψης για την ίδια την εξουσία, που έχουν ο Δήμαρχος και ο στενός πυρήνας γύρω του.

Κρατείστε τις παρατηρήσεις αυτές, λίγο πολύ, κάθε συμπολίτης που σκέφτεται και δεν εντυπωσιάζεται εύκολα, βιώνοντας μάλιστα μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο, δυσφορεί, μπορεί να μην αντιδρά, για διάφορους λόγους, αλλά θα το κάνει όταν πρέπει...

Θα προσπαθήσει ο Δημήτρης Κωστούρος με πασαλείμματα να καλύψει το χαμένο έδαφος, μόνο που δεν προλαβαίνει να κάνει τίποτα σε ένα χρόνο μέχρι τις εκλογές, υποσχέσεις για τα ίδια έργα θα δώσει πάλι, αλλά τώρα πια όλοι το ξέρουν, το βλέπουν, το ζουν στην καθημερινότητα τους, ότι δεν μπορεί και του αξίζει ένα βραβείο για την ανυπαρξία τεσσάρων χρόνων.

Υπάρχουν και οι απευθείας αναθέσεις που και εκεί κάλλιστα μπορεί να διεκδικήσει το πρώτο βραβείο...

Prefadoros

 Υ.Γ. Σύμφωνα με τα "Αποτελέσµατα εκτέλεσης προϋπολογισµού δαπανών Α΄ τριµήνου του έτους 2018", της Οικονομικής Επιτροπής, ολόκληρος ο Δήμος Ναυπλιέων κατάφερε να δώσει, για:

ΕΡΓΑ: 60.865 Ευρώ

ΜΕΛΕΤΕΣ: 0 Ευρώ

Τόσα πολλά, όσα στοίχισε και η έκθεση σκαφών... Στην υγειά μας.

Η γραφειοκρατία θα φταίει...

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9C9%CE%92%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%94%CE%9F%CE%9F?inline=true