Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Η απάντηση του Αντιδημάρχου κυρίου Καχριμάνη για τις οφειλές στο Δήμο Ναυπλιέων και ο σχολιασμός της από τον Prefadoro...

Εκτιμώ το ότι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ναυπλιέων κύριος Καχριμάνης, θέλησε να απαντήσει στις αναρτήσεις μου για τα χρέη που πνίγουν και το Δήμο και τους επαγγελματίες κυρίως και χαίρομαι γιατί με την απάντηση του δικαιολογεί και το χαρακτηρισμό που του έδωσα "μανούλα", αλλά μου επιτρέπει να επισημάνω ότι μάλλον έχει αγγίξει και αυτόν το μικρόβιο της αλαζονείας, που εκπορεύεται από το δεύτερο όροφο του Δημαρχείου.

Είναι θετικό για τη συζήτηση ότι δεν αμφισβητεί τους αριθμούς που έχω αναφέρει, που είναι άλλωστε από τους επίσημους προϋπολογισμούς, αλλά διαφωνεί με την ερμηνεία που εγώ δίνω σε αυτούς.


Δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω τα λεγόμενα του περί "μη παρέμβασης από την πλευρά της  Διοίκησης του Δήμου στην επιτέλεση του έργου των υπηρεσιών του, είτε αφορούν στην βεβαίωση και είσπραξη των εσόδων, είτε αφορούν στην πληρωμή των Δαπανών", μόνο που οι αριθμοί τα λένε διαφορετικά και μέσα από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προκύπτουν "διαφοροποιήσεις", για να το πω κομψά, στην αντιμετώπιση επαγγελματιών, τις οποίες έχω ξεχωρίσει και βρίσκονται στη διάθεση του, σε κατ' ιδίαν συνάντηση βεβαίως, καθόσον αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και ο σκοπός μου δεν είναι να υποστηρίξω ή να καταδικάσω κανέναν.

Λέτε κύριε Καχριμάνη για τους οφειλέτες, που αυτό μας ενδιαφέρει πέρα από τα έσοδα του Δήμου, πως "δεν θα φτάσουμε σε κατασχέσεις" και πολύ σωστά το λέτε, όμως όπως πολύ καλά γνωρίζετε ως οικονομολόγος, αυτές οι οφειλές δεν παραγράφονται και προστίθενται σε πιθανές άλλες και έτσι ο επαγγελματίας, ακόμα και αν εμείς σαν Δήμος, δεν προχωρήσουμε σε αναγκαστικά μέτρα, θα το κάνουν κάποια στιγμή το κράτος ή οι τράπεζες.

Αυτή είναι η θηλιά που σιγά σιγά σφίγγει στο λαιμό των επαγγελματιών, όπως συχνά επαναλαμβάνω...

Και επειδή με προκαλείτε ότι έχω, "εύκολα αντιληπτή άγνοια" επιτρέψτε μου μια παρένθεση από το παρελθόν, καθότι παρθενογένεση δεν υπάρχει και στη θέση σας έχουν βρεθεί δεκάδες αιρετοί και θα βρεθούν και μετά από εσάς περισσότεροι:

Το 2001, μεταξύ των καθηκόντων του Αντιδημάρχου που μου ανέθεσε ο τότε Δήμαρχος Κώστας Χαραμής, ήταν και η επίβλεψη των εσόδων από τους επαγγελματίες, αυτό που και εσείς σήμερα κάνετε, μεταξύ των άλλων καθηκόντων σας.

Τότε, Ταμειακή Υπηρεσία στο Δήμο Ναυπλίου δεν υπήρχε, ούτε μηχανογράφηση, ο υπάλληλος που είχε αυτό τον τομέα βρισκόταν μόνιμα στην Εφορία, στον πρώτο όροφο, στο Ταμείο όπως λέγαμε, οι λογαριασμοί με τις οφειλές φυλάσσονταν σε χιλιοσκισμένες χάρτινες καρτέλες, σχεδόν όποιος ήθελε και θυμόταν πήγαινε και πλήρωνε και εκείνο τον καιρό βγήκε και σε σύνταξη ο υπάλληλος.

Μαζί με το ξεκίνημα της οργάνωσης της Ταμειακής Υπηρεσίας και της υποχρεωτικής υποβολής των καταστάσεων του ΦΠΑ από τα καταστήματα, εκτός της Εφορίας και στο Δήμο, που θεσπίστηκε τότε για να φαίνεται ο τζίρος και επομένως τα οφειλόμενα ποσά από το Τέλος Παρεπιδημούντων, που έπρεπε να πληρωθούν στο Δήμο, έγιναν και οι απαραίτητες αλλαγές με πρώτη την ανάθεση στην υπάλληλο Εύη Γιοβανίδη της λειτουργίας του πακέτου βεβαίωση-είσπραξη οφειλών καταστημάτων και ξενοδοχείων.

Με την κυρία Γιοβανίδη συνεργαστήκαμε άψογα, έκανε εξαιρετική δουλειά, με σύστημα και επιμέλεια, ανανέωσε όλες τις καρτέλες, μερικές ήταν κατεστραμμένες σχεδόν ολοκληρωτικά, φτιάξαμε επιστολή που στείλαμε σε όλους τους επαγγελματίες για την ανάγκη να πληρώσουν τις οφειλές τους και με τους μεγαλύτερους οφειλέτες είχαμε προσωπική επαφή, ώστε να τους πείσουμε να διακανονίσουν το χρέος τους, γιατί από τότε είχαν ξεκινήσει σιγά σιγά η νομοθετική πίεση και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Δε θέλω να αναφερθώ σε επιχειρήσεις που μεγαλουργούσαν, ιδιαίτερα στις τρεις με το μεγαλύτερο τζίρο, τα στοιχεία τα είχαμε από τις καταστάσεις του ΦΠΑ που υπέβαλαν και ήταν αυτές που χρωστούσαν τα περισσότερα στο Δήμο, γιατί δεν έχω ρόλο κριτή, όμως καμιά από αυτές δεν υπάρχει σήμερα.

Το αναφέρω γιατί αρκετοί κάνουν το λάθος, "έλα μωρέ, ο Γιώργος, ο Δημήτρης, δε θα με πνίξουν..." πέφτουν εύκολα στη λούμπα, εκεί μπαίνει η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής αγαπητέ κύριε Καχριμάνη -νομίζω καταλαβαινόμαστε- το πράγμα ξεφεύγει και δεν αργεί να έρθει η ώρα της καταστροφής.

Έτσι λοιπόν, ενώ τα έσοδα μέχρι τότε δεν έφταναν ούτε τα δέκα εκατομμύρια δραχμές το χρόνο, το 2001 καταφέραμε να πάμε στα εβδομήντα, δηλαδή εισπράξαμε πάνω από 200.000 Ευρώ (αν θυμάται η Εύη καλύτερα ας με διορθώσει).

Από τις επιχειρήσεις μόνο του Ναυπλίου και όχι όλου του Δήμου Ναυπλιέων, όπως γίνεται σήμερα...

Αυτά σαν απάντηση για την "άγνοια" μου, όσο για πλασματικό προϋπολογισμό, όχι και ψέματα κύριε Καχριμάνη; Δηλαδή ένας προϋπολογισμός που, προβλέπει έσοδα και τα αντίστοιχα έξοδα, ανέρχεται σε 37.848.981 Ευρώ και εκτελείται μόνο κατά 63% και τελικά ανέρχεται στα 23.884.981 Ευρώ δεν είναι πλασματικός; Και όταν μάλιστα αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο;

Όταν εγγράφονται στον προϋπολογισμό έργα ύψους 5.154.626 Ευρώ και εκτελούνται έργα μόνο 216.527 Ευρώ, προφανώς και δεν πρόκειται περί λογιστικής τακτοποίησης, αλλά περί πολιτικής πράξης, γιατί ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, βγαίνει και καυχιέται ότι "εντάξαμε στον προϋπολογισμό, τόσα εκατομμύρια..." δε λέει ότι τακτοποιήσαμε λογιστικώς τόσα εκατομμύρια και κάντε το σταυρό σας να γίνουν τα έργα...

Νομίζω είμαι σαφής, το πολιτικό καθορίζει το οικονομικό...

Πριν κλείσω, να αναφερθώ σε τρία χαρακτηριστικά ποσά οφειλών για τα οποία δεν υπάρχει δικαιολογία, είναι προφανής η "ελαστική" αντιμετώπιση, για ρουσφετολογικούς λόγους; Αν έχετε απάντηση ευχαρίστως να την ακούσω...

* Οφειλόμενα έσοδα από δηµοτικά ενοίκια: 308.021 €, δηλαδή κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν Δημοτικά ακίνητα χωρίς να πληρώσουν;

* Οφειλόμενα έσοδα από τέλη χρήσης παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας 87.250 €, δηλαδή κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τον αιγιαλό και δεν πλήρωσαν;

* Οφειλόμενα έσοδα από τέλη λαϊκής αγοράς 230.655 €, δηλαδή κάποιοι πηγαίνουν στη λαϊκή χωρίς να πληρώνουν τίποτα;

Και κάτι τελευταίο, στο γειτονικό μας Δήμο Άργους-Μυκηνών, που το ύψος του προϋπολογισμού του είναι ίδιο με του δικού μας, οι βεβαιωμένες οφειλές ήταν το 2011: 2.243.306 € και το 2018: 2.948.953 €, υπάρχει μια "λογική" και ερμηνεύσιμη αύξηση, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στο δικό μας Δήμο Ναυπλιέων, οι βεβαιωμένες οφειλές ήταν το 2011: 3.765.020 € και το 2018: 6.382.859 €, τερατώδης αύξηση που δε δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση.

Λέτε κύριε Καχριμάνη και ότι η νέα πολιτική που εσείς εφαρμόζετε, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών από το 2015, "έχει φέρει ασύγκριτα αποτελέσματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια", μακάρι, μόνο που αυτό που λέτε, δικαιολογεί και αποδέχεστε σε μεγάλο βαθμό, την κριτική μου για το Δημήτρη Κωστούρο, που είναι Δήμαρχος από το 2012 και πρώτο βιολί στο Δήμο, ως Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος και λοιπά από το 2008 και επομένως είναι ο βασικός υπεύθυνος για την κακή οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε στο Δήμο επί σειρά ετών, που είχε και σαν αποτέλεσμα την υπερβολική αύξηση των χρεών που συζητάμε...

Μια τέτοια συζήτηση δεν τελειώνει με δυο τρεις αναρτήσεις, επομένως θα έχουμε πολλά να πούμε και στο μέλλον, εύχομαι να συνεχίσετε να ανταποκρίνεστε στις προκλήσεις μου, που δεν είναι προσωπικές και χαίρομαι που δεν ακολουθήσατε την επιβαλλόμενη πεπατημένη απαξίωσης, προς ένα συμπολίτη, που απλά εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του και που στο συγκεκριμένο θέμα είναι πάγια...

"Μια σοβαρή Δημοτική Αρχή φροντίζει και τα έσοδα του Δήμου να διασφαλίσει και τους Δημότες να μην τους πνίξει..."

Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία...

Prefadoros

Όπως πάντα κάνω όταν υπάρχει απάντηση σε αναρτήσεις μου, δημοσιεύω ολόκληρο το κείμενο του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Ναυπλιέων κυρίου Γιώργου Καχριμάνη:

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

O Δημος είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Αφορά τον τόπο μας αφορά το μέρος που θα μεγαλώσουν και θα ζήσουν τα παιδιά μας. Αφορά την κληρονομιά μας .
Η ευθύνη είναι συνολική και βαραίνει ολους μας .
Εμείς ως αιρετοί εχουμε τωρα την μεγαλύτερη ευθύνη γιατι οι αποφάσεις μας και οι πράξεις μας εχουν άμεσο αντίκτυπο στην λειτουργια και συνέχεια του ΔΗΜΟΥ.
Ευθύνη όμως εχουν και όλοι οι υπόλοιποι, γιατί στα κοινά συμμετέχουμε όλοι ανάλογα με το πώς αντιλαμβανόμαστε αυτά που γίνονται και πώς τα κρίνουμε . Είναι πολύ εύκολο να κάθεσαι και να παραθέτεις νούμερα και να ασκείς κριτική χωρις να έχεις το βάρος της απόφασης.

Σε κάθε περιπτωση όμως είναι καλό ακομη και έτσι να γίνεται διάλογος και να μπορούμε να λογοδοτούμε στον κόσμο για αυτά που μας καταλογίζουν. Και λέω ‘’καταλογίζουν’’ γιατι είναι πάγια τακτικη τέτοιων δημοσιευμάτων ή κουβεντών να εχουν το χαρακτήρα αξιώματος. Δεν έχουν σε καμία περίπτωση ακούσει την αντίθετη άποψη. Ίσως να φταίμε και εμείς που δεν επικοινωνούμε αρκετά τα πεπραγμένα μας.
Με σκοπό την αποσαφήνιση όσων γράφονται από τον συνδημότη μας κο Περρακη Μάνο (https://prefadoros-nafplio.blogspot.gr/ ) σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλες προς τον δήμο μας θα προσπαθήσω να τα βάλω σε μια σειρά. (καλό είναι να διαβάσετε πρώτα το άρθρο του)

Κατ αρχήν δεν κατάλαβα στο πρωτο μέρος του δημοσιεύματος που έκανε αν τελικά πρεπει ο Δημος να αναζητά και να βρίσκει τους οφειλέτες του ή όχι. Στην μια παράγραφο μας κατηγορεί ότι δεν κάναμε καλά την δουλειά μας και δεν εισπράξαμε τα χρήματα και στην άλλη μας λέει ότι έτσι θα πνίξουμε τους επιχειρηματίες με τα χρήματα που ζητάμε.
Παραθέτει νούμερα από τον προϋπολογισμό και τα συγκρίνει με τον απολογισμό. Έχω εξηγήσει πως γίνεται ο προϋπολογισμός και δεν είναι του παρόντος να το ξανακάνω.

Επειδή όμως Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ, θα σας την παραθέσω αμέσως και πιστεύω ότι θα σας δώσω τα κατάλληλα στοιχεία, ώστε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.
Αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι οι οφειλες προς τον Δημο είναι περίπου 6.000.000,00 : Σωστό. Λέει ότι σχεδόν διπλασιάστηκαν από το 2011 : Σωστό.
Εμείς αναλάβαμε ουσιαστικά το 2015 . Συγκεκριμενα τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ του 2014. Την χρονια εκείνη οι ληξιπρόθεσμες οφειλες προς τον Δημο ανέρχονταν στα 5.000.000,00 . Στα τρία αυτά χρονια (2015-2016-2017) εχουμε μια αύξηση των ανείσπρακτων περίπου 1 εκ. ,όπως θα έχετε δει και στον πίνακα του. Ο ρυθμός των ανείσπρακτων, αν προσέξετε εχει μειωθεί πάρα πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρονια και αυτό οφείλετε στην κατά 50% αύξηση της εισπραξιμοτητας που υπαρχει αυτή την τριετία. (περίπου 1 εκ μεσοσταθμικα τα προηγούμενα χρόνια κοντά στο 1,5 εκ τα χρονια αυτά). Άρα δεν μπορει κάποιος να μας κατηγορεί ότι δεν εχουμε κάνει, όσα θα έπρεπε, ώστε να εισπράξουμε το Δημόσιο χρήμα. Και τα δυο προηγούμενα χρόνια που αναφέρονται, δηλαδή από το 2012 , αν δει κάποιος τις οφειλές θα αντιληφθεί ότι και τότε έγινε σωστή δουλειά και τότε είχαν βρεθεί και βεβαιωθεί όλες οι οφειλες.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε κατι . Το πρωτο σταδιο είναι να βρεις και να βεβαιώσεις όλες τις οφειλες ̇ να βρεις δηλαδη όλες τις πήγες εσοδων και να τις βεβαιώσεις. Το δευτερο σταδιο αφορά την είσπραξη αυτων και αυτό είναι το δυσκολότερο.
Πιο αναλυτικά, ο Δήμος και ορθότερα το τμήμα εσόδων αυτού, ουδέποτε έχει προχωρήσει στην βεβαίωση και αντίστοιχα είσπραξη κάποιου εσόδου, το οποίο δεν στηρίζεται στις κείμενες διατάξεις, όπως αυτές ισχύουν. Δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει ΚΑΜΙΑ παρέμβαση απο πλευράς Διοίκησης του Δήμου στην επιτέλεση του έργου των υπηρεσιών του, είτε αφορούν στην βεβαίωση και είσπραξη των εσόδων, είτε αφορούν στην πληρωμή των Δαπανών. Αντιθέτως, σύσσωμη η Διοίκηση έχει συστρατευθεί με τις υπηρεσίες του Δήμου και είναι καθημερινά αρωγός στο δύσκολο έργο της, πράγμα το οποίο αποτυπώνεται στα συνεχώς βελτιούμενα νούμερα που παρατίθενται και που αποτυπώνονται στις Εγκεκριμένες Οικονομικές Καταστάσεις.

Σαν δήμος εχουμε κανει όλες εκείνες τις ενέργειες, ώστε να εισπράξουμε τα οφειλόμενα. Δεν εχουμε φτάσει στο έσχατο σημειο που είναι οι κατασχέσεις και δεν θα φτάσουμε, γιατι ο Δημος δεν είναι εδώ για να παίρνει τα σπίτια των δημοτών του. Και ας κατηγορηθούμε ότι δεν κάνουμε ό,τι πρέπει για να εισπράξουμε τα οφειλόμενα.
Η εγγραφή στον Κ.Α. 8511 του Προϋπολογισμού του Δήμου του ποσού 6.046.810,00 € δεν υποδηλώνει την παραίτηση του δικαιώματος απο την είσπραξη των εσόδων αυτών, αλλά αποτελεί κωδικό προσαρμογής του Προϋπολογισμού του Δήμου. Τα έσοδα αυτά είναι απαιτητά και με βάση τον όποιο διακανονισμό τους, θα εισπραχθούν κατά τα επόμενα έτη.

Εχουμε κανει μια πολύ σοβαρή δουλειά με τα ανταποδοτικά και την σωστή είσπραξη του Δ.Φ-ΤΑΠ-ΔΤ, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στον προϋπολογισμό του 2018 να μην γινουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και να εξακολουθούμε να εχουμε τα ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ στην Πελοπόννησο αλλα και σε άλλους δήμους . Αυτό είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επισης θα προσέξατε ότι στον προϋπολογισμό μας με βάση την παραπάνω παραδοχή μετά από χρονια ο Δημος θα εξοπλίσει τον στόλο του με νέα μηχανήματα 400.000,00 ευρω. Αυτό είναι ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Η αδειοδότηση των καταστημάτων και η κανονιστική που τροποποιήθηκε εχει φέρει ασύγκριτα αποτελέσματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρονια με αποτέλεσμα και η είσπραξη του τέλους Κ.Χ και το 0,5 του Τ.Π. να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Είναι το σύνολο των δράσεων και των επιτυχημένων εκδηλώσεων που όντως και κατά κοινή ομολογία και του συντάκτη, έχουν προσδώσει μια πνοή ανάπτυξης και ενίσχυσης του τουρισμού, η οποία διαχέεται και τονώνει το τζίρο του εκάστοτε νοικοκυριού. Αυτή η τόνωση του τζίρου, αντίστοιχα ενισχύει και τα έσοδα του Δήμου

Μιλήσατε για τις παραβάσεις του ΚΟΚ. Αν προσέξατε με μια πολύ σοβαρή δουλειά που έγινε και χωρις να επιρρίψουμε ευθύνες, ανακαλύψαμε και στείλαμε ειδοποιητήρια από το 2010 για ανεξόφλητες κλήσεις .

Τακτοποιήσαμε την άρδευση του πρώην δήμου Μιδεας, ώστε να εισπράττονται σωστά τα τέλη άρδευσης.

Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις . Οι 100 δόσεις και γενικά οι δόσεις δημιουργούν μεγάλο άνοιγμα μεταξυ βεβαιωθέντων και εισπραχθέντων, γιατι μια βεβαίωση ενός ποσού 100.000,00 ευρω σε μια ρυθμιση που έγινε τον 11/2017 στα εισπραχθέντα θα σου δώσει μόνο 2.000 ευρω και αυτό είναι το ποσο που θα προϋπολογίσεις. Τα νούμερα λένε μέρος της αλήθειας, αν δεν τα εξηγήσεις σωστά.
Οι ρυθμίσεις αυτές έρχονται με νομο απο το κράτος. Άνοιξαν για λίγους μηνες και έκλεισαν πάλι. Οι δήμοι γνωρίζουν την κλιμακα των οφειλων και θα επρεπε να κανουν μόνοι τους τις ρυθμίσεις ώστε να βοηθούν τις επιχειρησεις στην εξόφληση των οφειλων τους σε μια εποχή μεγάλης φορολογικής και ασφαλιστικής επιδρομής. Κατι τέτοιο όμως δεν επιτρέπεται.

Γίνεται αναφορά στα πρόστιμα για την αυθαίρετη χρηση Κ.Χ.. Στο σημειο αυτό δώστε βάση πως διαμορφώνεται μια στρεβλή εντύπωση.
Σε ανάγνωση του σχετικού άρθρου είναι εύκολα αντιληπτή η άγνοια του συντάκτη (και φυσικο είναι ακομη και εγώ στην αρχή δυσκολεύτηκα παρ. όλη την σχέση μου με τα οικονομικά) επί των βασικών διαδικασιών βεβαίωσης και είσπραξης των εσόδων ενός Ο.Τ.Α. και η τελείως άστοχη παράθεση Οικονομικών Δεδομένων. Επιπρόσθετα, η αναφορά σε ανούσιες σπατάλες διοργάνωσης εκδηλώσεων, είς βάρος των έργων, τα οποία θα προσθέσουν αξία στον τόπο, είναι ανακριβής
Ειλικρινά πιστεύω ότι γίνεται λόγω άγνοιας και όχι σκόπιμα. Κάτ αρχήν να παραδεχτούμε ότι ο δημος ελέγχει την παραβατικότητα και την τιμωρεί.. Εχει βεβαιώσει 225,000 ευρω για παράνομη κατάληψη Κ.Χ.(Εχουμε πολλακις κατηγορηθεί ότι δεν ελέγχουμε τους Κ.Χ.) Τα χρήματα αυτά μπορεί να εχουν ρυθμιστεί, μπορει να είναι στα διοικητικά δικαστήρια με προσφυγή, μπορεί να είναι στην φορολογική επιτροπή για επανεξέταση. Μπορεί φυσικά και να είναι πολύ παλιά, να εχουμε πάρει όλα τα μέτρα και να μην μπορούμε να τα εισπράξουμε τώρα.
Μας καταλογίζουν ότι στον προϋπολογισμό εχουμε βάλει οτι θα εισπράξουμε έσοδα μόνο 506,00 ευρω. Μα είναι δυνατόν ? Δεν θα θέλαμε να βάλουμε και τα 225.000 ευρω ώστε να δημιουργήσουμε περισσότερα έσοδα και να εχουμε έναν προϋπολογισμό φουσκωμένο? Δεν είναι τι θέλουμε, είναι τι πρεπει και πώς στήνεται ο π/υ . Επιτρέπεται βάσει νομου να βάλουμε μόνο ότι εχουμε εισπράξει εως 31/7/17. Άρα παρακαλώ να καταρριφθεί και το ψέμα περί πλασματικού π/υ.
Θα πει κάποιος γιατι έχετε εισπράξει μόνο αυτά? Μα σας εξήγησα . Άλλοι εχουν ρυθμίσει, άλλοι δεν μπορούσαν να πληρώσουν και άλλοι εχουν προσφύγει. Οι περισσότερες βεβαιώσεις γίνονται κατά τους καλοκαιρινούς μηνες . Δεν μπορούμε όμως να πάρουμε αυτά τα στοιχεία γιατι ο νομος αναφερει ότι υποχρεωτικά εγγράφουμε τα εισπραχθέντα στις 31/7 εκάστου έτους. Ούτε καν τα βεβαιωμένα . Τα εισπραχθέντα, που σημαίνει ότι και οι πιθανές παραβάσεις του Μαιου δεν εχουν καν προλάβει να εισπραχθούν.

Βιωνουμε την μεγαλύτερη οικονομική κρίση από τον πόλεμο και μετα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους δημοτες μας και προσπαθούμε για το καλύτερο. Διαχειριζόμαστε τον Δημο όπως μας δώσατε εντολή και θα δώσουμε λογο για όλες μας τις ενέργειες. Δεν έχουμε το αλάθητο αλλα έχουμε την συνείδηση μας καθαρή ότι παλεύουμε για την ευημερία του τόπου μας.

Υ.Γ. Συγνώμη για όλο αυτό. Δεν έχω καταφέρει να εκφράζομαι με λιγότερα λόγια. Ο γραπτός λόγος ειναι δυσκολότερος για να πεις αυτά που θέλεις. Ευχαριστώ όσους είχαν την υπομονή να το διαβάσουν.