Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Στα 107.000 € για τα Χριστούγεννα στο Ναύπλιο, προστέθηκαν άλλα 25.000 € και έτσι φτάσαμε αισίως στα 132.000 €...

Ξέρω πολύ καλά, ότι οι περισσότεροι συμπολίτες προτιμούν φανταχτερές γιορτές, λαμπάκια και χρυσόσκονη, με άλλοθι την ευχαρίστηση των παιδιών, κάτι που εκμεταλλεύεται άριστα ο Δημήτρης Κωστούρος.

Αυτά θέλετε; Πάρτε τα και άλλα τόσα...

Όμως, υπάρχουν και οι λιγότεροι, που σκέφτονται την προκλητική και αλόγιστη σπατάλη, τα χρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν διαφορετικά, τα Δημοτικά Τέλη που θα μπορούσαν να μειωθούν, τα Τέλη των καταστηματαρχών επίσης για τους πανάκριβους κοινόχρηστους χώρους που χρησιμοποιούν, υπάρχουν και αυτοί που σκέφτονται ότι στα παιδιά είναι προτιμότερο να προσφέρουμε καθαρό πόσιμο νερό στη βρύση, καθαρό περιβάλλον χωρίς σκουπίδια στην Καραθώνα για να κάνουν το μπάνιο τους, Σχολεία που λείπουν και όχι κοντέινερ, για να πω τα πιο απαραίτητα...


Τα φώτα θα σβήσουν, πάντα σβήνουν, όπως θα τελειώσει κάποια στιγμή και η θητεία του Δημήτρη Κωστούρου σαν Δημάρχου Ναυπλιέων, σε τέσσερις μήνες κλείνει τα έξι χρόνια, τι θα αφήσει πίσω του να τον θυμόμαστε; Τι θα αφήσει στην πόλη που πλουσιοπάροχα τον ανταμείβει δέκα χρόνια τώρα;

Το πειρατικό καράβι Χριστουγεννιάτικα μπροστά στο Δημαρχείο και τις αμέτρητες απευθείας αναθέσεις, εκατομμυρίων Ευρώ, που κατασπατάλησαν τα χρήματα των καλών τουριστικά χρόνων, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Αυτά είναι τα έργα του, μαζί με εκείνα που κάθε παλιός Κοινοτάρχης έκανε στο χωριό του, ασφαλτοστρώσεις, χαλικοστρώσεις, ηλεκτροφωτισμούς και κλείσιμο στις λακκούβες...

Αλλά ευθύνη έχουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, πλην ελαχίστων, που εύκολα δίνουν την ψήφο τους, οι περισσότεροι για να έχουν την εύνοια του Δημάρχου -μικρός ο τόπος μας και γνωριζόμαστε καλά- απουσιάζουν από τα Δημοτικά Συμβούλια και τις Επιτροπές, αδιαφορούν και δεν κάνουν έλεγχο των αναθέσεων και δε ζητούν απολογισμό πεπραγμένων από το Δήμαρχο.

Στις 13 Νοεμβρίου ψηφίζονται κατά πλειοψηφία 107.000 Ευρώ, «Δαπάνες για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και στολισμό Δήμου Ναυπλιέων», η απόφαση.

Στις 29 Νοεμβρίου ψηφίζονται ομόφωνα, άλλα 25.000 Ευρώ, «δαπάνες για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και στολισμό Δήμου Ναυπλιέων» στον ίδιο κωδικό, η απόφαση.

Σύνολο 132.000 Ευρώ, από τα οποία 49.600 Ευρώ στη Θεσσαλονίκη για το καράβι και τους πειρατές, τα 7.800 Ευρώ για την κυρία Θεοδωρίδου και τα υπόλοιπα σε γνωστούς ντόπιους, από τους μόνιμους προμηθευτές του Δήμου.

Προσθέστε και τις εργατοώρες του προσωπικού, τις φθορές, τα καύσιμα, για να έχετε ολοκληρωμένη την εικόνα της απίστευτης σπατάλης.

Ακόμα έχουμε μπροστά μας ένα μήνα γιορτές, να δούμε πόσο θα γράψει στο τέλος το κοντέρ...

Prefadoros

Υ.Γ. Για να μη λέτε, ο κύριος Χρήστος Ζέρβας, Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ, έβγαλε και ανακοίνωση:

Τα χιλιάδες φωτάκια άναψαν, η μαγική χρυσόσκονη ξεχύθηκε στους δρόμους και η γιορτινή διάθεση τρύπωσε σε κάθε ψυχή!!!

Ότι πείτε κύριε Ζέρβα μας...