Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα πρόστιμα σε επαγγελματίες της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου χωρίς άδεια...

Μόλις προχθές, σε μία μέρα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κύριος Καχριμάνης, επέβαλε πρόστιμα ύψους 20.733 Ευρώ σε εννιά συμπολίτες επαγγελματίες στην παλιά πόλη του Ναυπλίου γιατί δεν είχαν άδεια για τετραγωνικά μέτρα κοινόχρηστου χώρου που χρησιμοποιούσαν.

Πολύ σωστά και έτσι πρέπει να γίνεται, όμως αυτή η τακτική με τα πρόστιμα πρέπει να είναι ίδια για όλους και κυρίως γι' αυτούς, όπως ακούγεται έντονα, που δεν έχουν καθόλου άδεια...

Με την ανάρτηση αυτή, θέλω να επισημάνω τις αδυναμίες του συστήματος ελέγχου και ένα τουλάχιστον παράδοξο, σε σχέση με τα πρόστιμα και το δικαίωμα των επαγγελματιών να προσφύγουν στην αρμόδια Επιτροπή Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου, για να εκθέσουν τις αντιρρήσεις τους και να ζητήσουν και μείωση του προστίμου.


Στην απόφαση επιβολής του προστίμου αναφέρεται, Το επιβληθέν πρόστιμο ύψους ....... € θα εγγραφεί σε βεβαιωτικό χρηματικό κατάλογο. Με τη λήψη της παρούσας απόφασης μπορείτε εντός τριάντα ημερών να προσφύγετε στην επιτροπή συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του Δήμου Ναυπλιέων, ως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία.

Η τριμελής αυτή Επιτροπή ψηφίζεται στην αρχή του χρόνου από το Δημοτικό Συμβούλιο και αποτελείται από δύο Δημοτικούς Συμβούλους και ένα Δημότη.

Πρόεδρος της Επιτροπής έχει ορισθεί ο κύριος Καχριμάνης που είναι αυτός που αποφασίζει και επιβάλει τα πρόστιμα ως Αντιδήμαρχος!!! Μπορεί ο ίδιος να είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής; Είναι νόμιμο αυτό; Δεν το ξέρω, πάντως ηθικό δε μου φαίνεται...

Το άλλο μέλος είναι ο κύριος Καζάς, Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης.

Το τρίτο, ο Δημότης που προβλέπεται, είναι ο κύριος Μπαλαμπάνης, υποψήφιος του συνδυασμού του Δημάρχου, Ειδικός Σύμβουλος της ΔΕΥΑΝ και μέλος σε διάφορα άλλα όργανα του Δήμου.

Από τους χιλιάδες φορολογούμενους Δημότες, που μπορούν να είναι μέλη της Επιτροπής, επιλέχτηκε ο κύριος Μπαλαμπάνης...

Δεν θίγω τα πρόσωπα, καταγγέλλω το σάπιο σύστημα που διαιωνίζεται και επηρεάζει αποφασιστικά τη βούληση και την ψήφο των πολιτών, γιατί ακόμα και αν όλα λειτουργούν σωστά, δημιουργούνται εύλογες απορίες.

Το Γραφείου Ελέγχου Κοινόχρηστων  Χώρων του Δήμου Ναυπλιέων, λειτουργεί με κάποιο προκαθορισμένο πλάνο όσον αφορά τους ελέγχους; Λειτουργεί κατόπιν καταγγελιών; Επειδή τα πρόστιμα περιορίζονται σε πέντε-έξι καταστήματα, αυτό σημαίνει ότι τα εκατοντάδες άλλα έχουν ελεγχθεί και είναι εντάξει;

Μια βόλτα στην παλιά πόλη αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος την αναρχία που επεκτείνεται και όχι μόνο από τους επαγγελματίες...

Τα πρόστιμα βέβαια ύψους τριών και τεσσάρων χιλιάδων Ευρώ, σε καταστήματα που δύσκολα τα φέρνουν βόλτα, όπως έχω ξαναγράψει, αποτελούν θηλιά και οδηγούν σε αδιέξοδο τους συγκεκριμένους επαγγελματίες.

Επειδή κανένας πολιτικός, αλλά και επαγγελματίας, στην ουσία δε θέλει να υπάρχουν κανόνες ίδιοι για όλους, που να εφαρμόζονται το ίδιο σε όλους, το καθεστώς θα συνεχιστεί.

Το παράθυρο βολεύει να είναι ανοιχτό...

Ας το θέσει κάποιος από την Αντιπολίτευση να δούμε τις αντιδράσεις...

Prefadoros