Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Προσφυγή Δημάρχων στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΤΕΡΝΑ...

Μια μέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία, 10 Ιουλίου, που είχε δώσει η κυβέρνηση για να συμφωνήσουν όλοι και να προχωρήσει η περιβόητη ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΤΕΡΝΑ, έγινε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από Δήμους, σωματεία και πολίτες.

Ζητούν να ακυρωθεί ως παράνομη η υπουργική απόφαση με την οποία κυρώνεται η έγκριση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην αίτηση τους οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση (από 12.6.2017) είναι μη νόμιμη και άκυρη λόγω μη πιστοποίησης σε αυτήν της συμβατότητας του ΠΕΣΔΑ, το οποίο χαρακτηρίζεται μη νόμιμο και ελαττωματικό.


Επίσης, αναφέρουν ότι η ΠΕΣΔΑ πάσχει από έλλειψη συμβατότητας με το εθνικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) και την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του σχεδίου ΠΕΣΔΑ, που εγκρίθηκε με την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση.

Σίγουρη πλέον και άλλη καθυστέρηση για τη λύση της Περιφέρειας και μεγάλο ενδιαφέρον για την απόφαση που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την τύχη της διαχείρισης των απορριμάτων στην Πελοπόννησο.

Σας είχα ενημερώσει για την Υπουργική απόφαση και τις κινήσεις των Δημάρχων που ήταν αντίθετοι, Η Κυβέρνηση κύρωσε την απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Διαχείριση των Αποβλήτων, ανοίγοντας το δρόμο για υπογραφή σύμβασης ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ... Αποκλειστικό του Prefadorou... και  Ένας κρίσιμος ΦΟΣΔΑ σήμερα για τα απορρίμματα... Ο Δήμος Ναυπλιέων τι θέση έχει;

Ο Δήμος Ναυπλιέων τι λέει μετά και από αυτή την εξέλιξη; Θα συζητηθεί κάποτε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Το ΦΕΚ και το Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Prefadoros