Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Και παραμύθια για τρένα έχουμε στο Ναύπλιο...

Στον τόπο της αμνησίας και της αδιαφορίας, το μόνο εύκολο για την εξουσία είναι να πουλάει παραμύθια στους αποχαυνωμένους, όχι μόνο λόγω ζέστης, δημότες...

Έγραψα προχθές Τέσσερα χρόνια παραμύθια για τη "μαρίνα" από Περιφέρεια και Δήμο Ναυπλιέων... Ξεπεράσαμε και το σενάριο της ταινίας "Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός"... και συνεχίζω σήμερα με το Τρένο, που τόση φασαρία έχει ξεσηκώσει τελευταία.

Ένα τόσο σοβαρό θέμα, που είχε συγκινήσει ιδιαίτερα το φίλο μας Γιάννη Μανιάτη, που το υποσχόταν κάθε τρεις (μήνες) και λίγο, ήταν επόμενο να συγκινήσει πραγματικά κάποιους συμπολίτες και άλλους για να κάνουν τη φιγούρα τους.


Δεν μπορούσε να μείνει πίσω και ο Δήμαρχος μας, ο Δημήτρης ο Κωστούρος, ο οποίος με ανακοίνωση του, μας καλεί να συμμετέχουμε και να αποδείξουμε τη βιωσιμότητα της γραμμής, για να "ανοίξουμε τους ορίζοντες της ανάπτυξης":

Το Τρένο στο Ναύπλιο

Αγαπητοί  Συμπολίτες,

Με την ευκαιρία της εκπόνησης του ΓΠΣ της πόλης μας γίνεται και πάλι επίκαιρο το ζήτημα της ενεργοποίησης της γραμμής του τραίνου Αθήνα –Ναύπλιο.

Ο ρόλος της πόλης μας σαν πολιτιστικού πόλου, με το μέτωπο στραμμένο στη διεκδίκηση του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας, μας καλεί να υποστηρίξουμε το αίτημα μας της επανεκκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα –Ναύπλιο.

Ο λόγος για τον οποίο ο ΟΣΕ θεώρησε απαραίτητη τη διακοπή της λειτουργίας της γραμμής ήταν η χαμηλή ζήτηση από και προς το Ναύπλιο. Το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί θα καταδείξει την εν δυνάμει ζήτηση από και προς την πόλη μας και ως εκ τούτου τη βιωσιμότητα της γραμμής.

Σας καλώ λοιπόν με τη συμμετοχή σας στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου να αποδείξετε ότι η πόλη μας, μέσα στους δύσκολους καιρούς της κρίσης, απαιτεί και μια άλλη εναλλακτική στις μετακινήσεις των κατοίκων της.

Με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου αυτού διεκδικούμε το δικαίωμα στη μετακίνηση και ανοίγουμε τους ορίζοντες μας στην ανάπτυξη.

 Ο Δήμαρχος

Δημήτρης Κωστούρος

Ιούνιος 2014

Αν δεν καταλάβατε, το κείμενο που υπογράφει ο Δήμαρχος, είναι του Ιουνίου 2014!!! Τρία ακριβώς χρόνια πριν... Και όχι σημερινό...

Τι έγινε με το ερωτηματολόγιο, αν υπήρξαν κάποιες άλλες ενέργειες, κανένας δεν ξέρει... Αρκεί που ο Δήμαρχος εμφανίστηκε να στηρίζει και αυτή τη δραστηριότητα για να δείξει ότι παράγει έργο.

Τρία λοιπόν χρόνια πριν, ο Prefadoros έγραφε:

Όλοι μαζί να ξανασφυρίξει το τρένο

Η προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δήμος Ναυπλιέων, ελπίζω να μην είναι για τους τύπους και να έχει αποτέλεσμα, αξίζει της υποστήριξης όλων μας.

Το περισσότερο φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον μέσο μεταφοράς, το τρένο, φυσικά και οικονομικότερο, είναι ανάγκη να ξανασφυρίξει φτάνοντας στο Λιμάνι του Ναυπλίου.

Τώρα που μας έλειψε, δεν είναι λίγοι αυτοί που κατάλαβαν πόσο χρήσιμο και απαραίτητο είναι να υπάρχει στη σύνδεση με Κόρινθο και Αθήνα.

Όλοι λοιπόν, συμμετοχή στο ερωτηματολόγιο και έκφραση με κάθε τρόπο στήριξης της προσπάθειας του Δήμου να επανέλθουν τα δρομολόγια.

Δηλώστε συμμετοχή στο ερωτηματολόγιο

22-6-2014 Prefadoros

Προ ημερών έγινε συνάντηση στο Υπουργείο, όπου συμμετείχε και ο Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεταξύ των άλλων, συμφώνησε,

α) Θα εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας της γραμμής της Αργολίδας με κύριο τον Δήμο Ναυπλιέων από κοινού με τον ΟΣΕ. Η μελέτη εκτός των άλλων θα εξετάσει και θα προτείνει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να καταστεί γρήγορα ελκυστική στο επιβατικό και τουριστικό κοινό.

Δηλαδή, αυτό που υποτίθεται είχε ξεκινήσει πριν τρία χρόνια!!!

Θα μου πείτε ποτέ δεν είναι αργά... Φυσικά, τα παραμύθια είναι διαχρονικά, όπως και αυτό που μας είχε πει στην ίδια ανακοίνωση: "Ο ρόλος της πόλης μας σαν πολιτιστικού πόλου, με το μέτωπο στραμμένο στη διεκδίκηση του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας..." που παρά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έκανε τίποτα ο Δημήτρης Κωστούρος για να την διεκδικήσουμε.

Άρχισα να βαριέμαι, είναι όλα τόσο προβλέψιμα, ξέρεις πως ότι διαβάζεις και ακούς από το Δήμαρχο, το πιθανότερο είναι να το ξανα-ακούσεις μετά από λίγο ή περισσότερο καιρό...

Γιατί ούτε έγινε, ούτε γίνεται, ούτε πρόκειται να γίνει.

Prefadoros