Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Πόσοι διαβάζουν τον Prefadoro, πόσοι παρακολουθούν το Δημήτρη Καμπόσο και πόσοι το DRTV στις Αργολικές Ειδήσεις...

Το κάθε μέσο ενημέρωσης έχει τους δικούς του κανόνες, τις δικές του ιδιαιτερότητες, τα δικά του μυστικά και φυσικά το δικό του κοινό που τα προτιμά.

Εφημερίδα, ραδιόφωνο, τηλεόραση, τα κλασσικά μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο, που προσφέρει όλα όσα μαζί τα άλλα μέσα και επιπλέον το πλεονέκτημα της απόλυτης επιλογής του τι θέλεις, όποτε το θέλεις, άμεσα ή όταν έχεις χρόνο και φυσικά μεγαλύτερο πλουραλισμό και ταυτόχρονη επικοινωνία με άλλους επισκέπτες.

Η αλλαγή στον τρόπο ενημέρωσης με κυριαρχία πλέον του διαδικτύου, την ελάχιστη πια επιρροή των εφημερίδων και το κλείσιμο των ελεύθερων καναλιών στην Αργολίδα, είχε επιπτώσεις και στην προβολή των πολιτικών μας αλλά και στα όσα άρχισαν να γνωρίζουν οι πολίτες που επιμελώς κάποιοι τα έκρυβαν.


Όσο και αν το facebook κυρίως, έδωσε τη δυνατότητα σε παπαγάλους, φερέφωνα, ψεύτικα προφίλ και πληρωμένα εξαπτέρυγα, να συκοφαντούν, να βρίζουν, να προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαξιώσουν ότι και όποιον έχει διαφορετική άποψη από τον εντολέα τους, το διαδίκτυο, επειδή μπορεί να αποκαλύπτει την αλήθεια, θα παραμείνει το κυρίαρχο μέσο, το μέσο που όποιος θέλει θα τη βρει την αλήθεια.

Το κακό για τους περισσότερους επαγγελματίες των παλιών μέσων ενημέρωσης, είναι ότι πολύ δύσκολα θα επιβιώσουν στο διαδίκτυο, όπως και κάποιοι πολιτικοί που έμαθαν με συνεχείς μονολόγους, χωρίς αντίλογο, να μας βομβαρδίζουν με τα κατορθώματα τους.

Για να καταλάβετε το πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα θα σας πω το εξής, ξεκίνησα τον Prefadoro τέτοιον καιρό το 2011, έξι χρόνια πριν, οι συνηθισμένοι επισκέπτες στις αναρτήσεις μου ήταν 100 έως 150, τις πιο ενδιαφέρουσες τις διάβαζαν 200 έως 280 και ελάχιστες ξεπέρναγαν τις 300 και μπορεί να έφταναν τις 500.

Ξέρετε όλοι όσοι με διαβάζετε αλλά και αυτοί που τους μεταφέρονται τα γραφτά μου, την επιρροή του Prefadorou στην πολιτική ζωή της περιοχής μας, δεκάδες αναρτήσεις το αποδεικνύουν, όπως και οι λυσσαλέες επιθέσεις που δέχτηκα.

Όταν με τέτοια επισκεψιμότητα τότε, ο Prefadoros άλλαξε τα δεδομένα της ενημέρωσης, τώρα που η λιγότερο διαβασμένη ανάρτηση έχει 500 αναγνώσεις και οι πιο ενδιαφέρουσες σταθερά πάνω από 1.000 αφήνω εσείς να κρίνετε το βαθμό επιρροής στους συμπολίτες, που μαθαίνουν αυτά που γράφω με την αυτονόητη εξάπλωση σε πολύ περισσότερους.

Και επειδή ότι γράφω σας έχω συνηθίσει να το αποδεικνύω, δείτε από τις αναρτήσεις του Απριλίου την επισκεψιμότητα και μιλάμε όχι για επισκέψεις γενικά στο Blog, μιλάμε για αναγνώστες της συγκεκριμένης ανάρτησης:


Μάλιστα, μετά από δυο μέρες, το θέμα της σπατάλης και της Καραθώνας εκτοξεύτηκε στις 1.867 αναγνώσεις, απίθανο νούμερο...


Θέλετε να δείτε και πόσοι βλέπουν το Δημήτρη Καμπόσο στους Παρασκευιάτικους μονολόγους του; Όχι βέβαια οι χιλιάδες που μας λέει ή που του λένε και βέβαια τα βίντεο αναμεταδίδονται από τουλάχιστον πέντε ιστολόγια:



Να δούμε και μια εκπομπή του DRTV που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο και παρουσιάζεται σαν τηλεοπτική, σε ζωντανή μετάδοση μάλιστα, από το πρώτο σε επισκεψιμότητα site της Αργολίδας, τις Αργολικές Ειδήσεις, που ελάχιστοι κάθονται να τη δουν, ενώ είναι σίγουρο ότι πάρα πολλοί θα την έβλεπαν αν "έπαιζε" στην τηλεόραση.

Συμβαίνει με τη συγκεκριμένη εκπομπή, αυτό ακριβώς που λέω, άλλο τηλεόραση και πολύ διαφορετικό το διαδίκτυο:


Ξέρω ότι σε κάποιους το κείμενο αυτό θα φανεί πολύ εγωιστικό, όμως δεν είναι, γιατί εγώ δεν είμαι επαγγελματίας, δεν κερδίζω τίποτα με το να διαφημίζω αυτά που γράφω, δεν κερδίζω τίποτα από αυτά που γράφω και αύριο μπορεί να σταματήσω, έτσι απλά όπως άρχισα...

Όσο πάντως θα γράφω, θα προσπαθώ από τη γνώση, την εμπειρία και το συναίσθημα που διαθέτω, να απλοποιώ τα πράγματα, να τους βγάζω το κέλυφος και να τα παρουσιάζω στους συμπολίτες μου, σε όσους τουλάχιστον με διαβάζουν ή θέλουν και την άλλη άποψη.

Ανταμοιβή μου, η τιμή να με διαβάζετε...

Prefadoros