Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ανηλεής πόλεμος ξέσπασε μεταξύ Τατούλη και Καμπόσου για τα έργα στο Άργος...

Η μάχη για τη διαχείριση των σκουπιδιών μεταξύ Τατούλη και Καμπόσου μετατράπηκε πλέον σε ανοιχτό ολοκληρωτικό πόλεμο που δίνει οριστικό τέλος στο κάποτε αχτύπητο δίδυμο.

Σκληροί παίχτες και οι δυο, πολιτικά αδίστακτοι, θα το τραβήξουν μέχρι το τέρμα, καθώς με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει σημείο ή κοινή ιδεολογική βάση για να ξεπεραστεί η κρίση στις σχέσεις τους.

Το ποιος θα βγει χαμένος θα το δούμε, αυτό που θα είναι ενδιαφέρον από και πέρα είναι το ποια έργα θα εγκρίνει και θα εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ ο Τατούλης, για το Δήμο Άργους-Μυκηνών.


Αφορμή για τη νέα ένταση η παρουσίαση με το γνωστό μονόλογο και άνευ ερωτήσεων και κριτικής του "απολογισμού" της εξάχρονης Δημαρχίας Καμπόσου και η κυκλοφορία του πολυτελέστατου τόμου με τα έργα του που στοίχισε στους Δημότες περισσότερα από 25.000 Ευρώ.

Η μη αναφορά στη συμβολή της Περιφέρεια στα έργα αυτά, εξόργισε τον Τατούλη που σε δελτίο τύπου επιτίθεται στο Δημήτρη Καμπόσο και μεταξύ άλλων αναφέρει, Τα έργα αυτά ενταχθήκαν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, απ' όπου και χρηματοδοτήθηκαν, με προσωπική ευθύνη και πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου...

Δεν ξέρω πως θα απαντήσει ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, η αλήθεια είναι ότι ο Τατούλης έχει συμβολή στα έργα όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο Καμπόσος και τον ευχαριστεί, στις 29 Νοεμβρίου 2013, παρουσιάζοντας στο Άργος την υπογραφή της ανάπλασης:



Τότε βέβαια όλα ήταν καλά, οι εκλογές πλησίαζαν και το ένα χέρι νίβει το άλλο, που λέει ο λαός, ο ένας είχε ανάγκη τον άλλο και η αλληλοϋποστήριξη ήταν δεδομένη.

Μάλιστα, δυο μήνες μετά, στις 30 Ιανουαρίου 2014, ανακοινώνουν από κοινού Τατούλης-Καμπόσος με την παρουσία Χειβιδόπουλου και Πουλά, την υδροδότηση του βορείου τμήματος του Δήμου Άργους-Μυκηνών από τα νερά της Λέρνας, με 16.000.000 Ευρώ, έργο που μάλλον ξέχασε ο Τατούλης να αναφέρει στο σημερινό Δελτίο τύπου.

Στο έργο αυτό, περιλαμβάνεται και η υδροδότηση του πρώην Δήμου Μιδέας που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Για να δούμε τι έλεγαν τότε οι πολιτικά συνέταιροι:



Είναι γνωστό ότι στην πολιτική όλα γίνονται, σημερινοί εχθροί αύριο γίνονται φίλοι και το αντίθετο, όμως το χάσμα που δείχνει να χωρίζει Τατούλη και Καμπόσο μοιάζει αγεφύρωτο.

Και οι πόλεμοι, όπως είναι επίσης γνωστό, έχουν πάντα θύματα...

Prefadoros

Η σκληρή ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη:

Δελτίο τύπου
Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με ικανοποίηση υποδεχθήκαμε την πολυτελή έκδοση του απολογισμού των τελευταίων έξι ετών του Δημάρχου Άργους - Μυκηνών, σημείο αναφοράς του οποίου είναι τρία κυρίως μεγάλα αναπτυξιακά έργα, τα οποία φέρουν την προσωπική σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη, κάτι το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες.

Τα έργα αυτά ενταχθήκαν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, απ' όπου και χρηματοδοτήθηκαν, με προσωπική ευθύνη και πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Η παράλειψη αναφοράς ότι το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από πόρους του ΠΕΠ Πελοποννήσου, όπως γνωρίζει ο φίλος Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, παραβαίνει τους κανόνες δημοσιότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα ίδια τα έργα. Περιμένουμε άμεσα να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις, διαφορετικά δίνει το δικαίωμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαιτήσει την επιστροφή των χρημάτων που δαπανήθηκαν για τα έργα αυτά, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πρόβλημα στο νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, το μεγάλο έργο της αστικής ανάπλασης του Άργους εντάχθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο πρόγραμμα της Περιφέρειας το Νοέμβριο του 2013 με συνολικούς πόρους 7,3 εκατομμύρια ευρώ. Προκειμένου να υλοποιηθεί, αφενός, διπλασίασε τον αρχικό του προϋπολογισμό πληρώνοντας ακόμη και τη μελέτη, αφετέρου, ενέκρινε επιπλέον συμπληρωματική σύμβαση, και όλα αυτά μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις του ίδιου του Περιφερειάρχη με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και τον κ. Δήμαρχο.

Σε ότι αφορά τα σχολεία Ινάχου και Κουτσοποδίου, και τα δύο έχουν επίσης χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια και το μεν πρώτο, το οποίο εντάχθηκε το Φεβρουάριο του 2013 με προϋπολογισμό 3,1 εκατομμύρια ευρώ έχει αποδοθεί στους πολίτες, το δε δεύτερο, το οποίο εντάχθηκε το Νοέμβριο του 2012 με προϋπολογισμό 2,8 εκατομμύρια ευρώ έχει ολοκληρωθεί και πολύ σύντομα αναμένονται τα εγκαίνιά του.