Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Το είδαμε και αυτό... Ο "Εξωραϊστικός Σύλλογος Προφήτης Ηλίας" αντί να ευχαριστήσει το Γραμματικόπουλο, ευχαρίστησε τον Κωστούρο!!!

Εντάξει, αυτό το "ευχαριστούμε το Δημήτρη Κωστούρο", που απευθύνουν όλοι όσοι "ευεργετούνται" από το Δήμαρχο Ναυπλιέων, ακόμα και από αυτούς που "απολύονται" από τη θέση τους, έχει καταντήσει ανέκδοτο και δεν κάνει εντύπωση πλέον.

Ανήκει στα νέα πολιτικά ήθη που εφαρμόζονται στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, για πράγματα αυτονόητα ή που γίνονται από υποχρέωση του Δήμου προς τους πολίτες, ακόμα και γι' αυτά που πληρώνουν οι Δημότες, να πρέπει να ευχαριστήσουν δημόσια το Δήμαρχο.

Καμιά εντύπωση λοιπόν και για την ευαισθησία να ευχαριστήσει το Δημήτρη Κωστούρο ο "Εξωραϊστικός Σύλλογος Προφήτης Ηλίας" για το ενδιαφέρον του για το σχέδιο πόλης.

Όμως, οι κύριοι του "Εξωραϊστικού Συλλόγου..." δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία να ευχαριστήσουν πρώτα το Χρήστο Γραμματικόπουλο, που μετά από τριών τουλάχιστον χρόνων αδράνεια, επί Δημαρχίας Κωστούρου, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προωθήσει λύση για το Σχέδιο Πόλης.


Στις 15 Φεβρουαρίου συγκαλεί σύσκεψη στο Τεχνικό του Γραφείο όπου συζητείται το θέμα και αναλαμβάνει να το φέρει στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που δημοσιοποιεί αμέσως:


Πράγματι, μια βδομάδα μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Γραμματικόπουλος καταθέτει την πρόταση του που βοηθά και τη Δημοτική Αρχή να ξεφύγει από το τέλμα που βρίσκεται.

Χωρίς κραυγές και διάθεση για πολιτική εκμετάλλευση, ζητά να γίνει ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με παρουσία όλων των ενδιαφερομένων και των Τεχνικών Υπηρεσιών για να δρομολογηθεί η καλύτερη λύση για το θέμα.


Ο Δημήτρης Κωστούρος, με το γνωστό τσαντισμένος ύφος, όταν δεν καθορίζει αυτός την ατζέντα στα μέτρα του, απαντά με χρησμούς του στυλ "εμείς πρώτα κάνουμε και μετά ανακοινώνουμε" και δεν αποδέχεται στην ουσία την πρόταση του Γραμματικόπουλου, όπως θα ακούσετε όσοι έχετε την υπομονή και δείτε μέχρι τέλους το μικρό βίντεο της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο:



Καλεί με τη σειρά του τους Συλλόγους που ενδιαφέρονται για το θέμα, ο λόγος προφανής, και ο "Εξωραϊστικός Σύλλογος Προφήτης Ηλίας" βγάζει ανακοίνωση που ευχαριστεί το Δημήτρη Κωστούρο "που με δική του πρωτοβουλία μας κάλεσε και μας ενημέρωσε..." και πως θα φέρει αυτός το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο:


Για το Χρήστο Γραμματικόπουλο που ανακίνησε το θέμα που είχε ξεχασμένο ο  Δημήτρης Κωστούρος για τόσον καιρό, κουβέντα οι αγαπητοί συμπολίτες, είπαμε, νέα ήθη...

Χρειάζεται να προσθέσω κάτι;

Prefadoros