Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Κυρία Καλκούνου, δώστε καθαρές απαντήσεις για την παραίτησή σας από τη ΔΕΥΑΝ...

Είναι η πρώτη φορά, από το 2009 που ξεκίνησα να γράφω στο διαδίκτυο, που βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση.

Με λύπη μου, είμαι αναγκασμένος να ασχοληθώ με τις δραστηριότητες της Προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ και μέχρι προχθές μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ κυρίας Πόπης Καλκούνου.

Η κυρία Καλκούνου, προφανώς έχει εγκλωβιστεί σε πρακτικές που μπορεί να μην της ταιριάζουν, όμως αυτό είναι δικό της θέμα και θα φανεί.

Η πολιτική και οι συνέπειες δράσεων και αποφάσεων, αποδεικνύονται πάντα στο τέλος, οι υπεκφυγές δίνουν μόνο προσωρινή διέξοδο.

Παραιτήθηκε λοιπόν η κυρία Καλκούνου από τη ΔΕΥΑΝ, όπως και ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, αν και η θητεία τους έληγε το Σεπτέμβριο του 2019, δηλαδή είναι πενταετής και όχι διόμισυ χρόνια, χωρίς να δώσουν απαντήσεις για τους λόγους που τους οδήγησαν στην παραίτηση.

Ειδικά ο Δήμαρχος που ανέλαβε Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ για να την εξυγιάνει και να την οδηγήσει σε ανάπτυξη, όπως έλεγε, δε νομίζει ότι πρέπει να μας πει τι αφήνει πίσω του; Μήπως ένα ναυάγιο; Χρέη πόσων εκατομμυρίων; Μια φούσκα που θα σκάσει σύντομα; Ερωτήματα κάνω, γιατί η αποχώρηση δεν έχει πειστική δικαιολογία ούτε και ειπώθηκε κάποια από το Δήμαρχο.


Η κυρία Καλκούνου, μετά από σχόλια που κυκλοφορούσαν για την παρουσία της στη ΔΕΥΑΝ, αισθάνθηκε πίεση και όπως παραδέχεται και η ίδια, στην ουσία αναγκάστηκε σε παραίτηση.

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο θέλει να τα παρουσιάσει, σε συνέντευξη αγιογραφία στην εφημερίδα του γνωστού Δάκογλου και στο δημοσιογράφο Κώστα Πρώιμο, που στο τέλος λέει επί λέξη: «… Θεωρώ λοιπόν, ότι επειδή η προσφορά μου ως μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΝ δεν ήταν αυτή που θα ήθελα, οδηγήθηκα στην παραίτηση, ενώ συνέτρεχαν και προσωπικοί ηθικοί λόγοι».

Μόνη της λοιπόν θέτει δυο ερωτήματα που η ίδια θα πρέπει να απαντήσει.

Αφού η προσφορά της εδώ και δυόμιση χρόνια στο Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ "δεν ήταν αυτή που θα ήθελε" γιατί δεν είχε παραιτηθεί νωρίτερα; Στην ουσία παραδέχεται ότι η παρουσία της εκεί ήταν μόνο για λόγους σκοπιμότητας και όχι προσφοράς στην πολύπαθη Επιχείρηση.

Υπάρχει όμως το πολύ σοβαρότερο ερώτημα, οι "προσωπικοί ηθικοί λόγοι" από πότε συνέτρεχαν κυρία Καλκούνου; Ποιοι είναι αυτοί; Με τι έχουν σχέση;

Νομίζω ότι θα πρέπει να απαντήσετε, ευθέως και ευθαρσώς.

Και επειδή μιλήσατε για "ηθικούς λόγους", πόσο ηθικό είναι τη μια μέρα 17 Φεβρουαρίου, να δίνετε αποκλειστική συνέντευξη σε μια εφημερίδα και την άλλη μέρα, στις 18 Φεβρουαρίου να της αναθέτετε διαφήμιση για το καρναβάλι, 372 Ευρώ; Ένα ποσό τεράστιο και διπλάσιο από τις συνηθισμένες καταχωρήσεις σε άλλες εφημερίδες;

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A9%CE%A4%CE%95%CE%9F%CE%9A%CE%A9%CE%9B-%CE%9D%CE%9A%CE%97?inline=true

(Έγινε διόρθωση μετά την αναφορά μου, φαίνεται στο Διαύγεια και το 372 έγινε 248).

Περιμένω απαντήσεις και θα επιμείνω, όπως έχω δικαίωμα και υποχρέωση...

Prefadoros