Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Κύριε Δημήτρη Κωστούρο, Δήμαρχε Ναυπλιέων, εσείς είσαστε ο εισηγητής της πρότασης "για την εφαρμογή επενδυτικών σχεδίων"...

Με μακροσκελή ανακοίνωση ο Δήμαρχος Ναυπλιέων προσπαθεί να απαντήσει σε συκοφαντικό δημοσίευμα για σχέση του με τον Αρτέμη Σώρρα και δηλώνει ότι θα "μιλήσουν" τα αρμόδια Δικαστήρια.

Δικαίωμα του φυσικά να υπερασπιστεί το δίκιο του όπως ο ίδιος νομίζει, μόνο που υπάρχουν τα έγγραφα, που ποτέ δε λένε ψέμματα, που αποτυπώνουν την αλήθεια και αυτά λένε, ότι μπορεί να μην ψηφίζει ο Δήμαρχος, γιατί τότε θα εξουσιοδοτούσε τον εαυτό του, όταν όμως ο ίδιος ο Δήμαρχος εισηγείται το θέμα και αποδέχεται την επιστολή όπως αυτή παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τότε κύριε Κωστούρο δεν μπορείτε να αποποιηθείτε τις ευθύνες σας και να τις μεταθέσετε στους Δημοτικούς Συμβούλους που την ψήφισαν.

Επειδή πολλοί συμπολίτες δεν ξέρουν για τι ακριβώς μιλάμε, να τα πάρουμε από την αρχή:

Δυο μήνες πριν από τις Δημοτικές εκλογές του 2014, έρχεται σαν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων μια επιστολή, μνημείο ασυναρτησίας και ευτελισμού κάθε σοβαρότητας του Δημοτικού Συμβουλίου και του ίδιου του Δημάρχου.


Την επιστολή υπογράφουν 91 συμπολίτες, όπου με ιταμό τρόπο "επιβάλλουν" στο Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει το κείμενο της επιστολής, που τελικά μετά την εισήγηση του Δημήτρη Κωστούρου ψηφίζεται και εγκρίνεται όπως αυτή έχει κατατεθεί.

Μάλιστα πριν την ψηφοφορία δίνεται ο λόγος και σε έναν πολίτη, από αυτούς που υπογράφουν την επιστολή, να αναπτύξει τις θέσεις του.

Ο πολίτης αυτός είναι από τους επικεφαλής της κίνησης "Ελλήνων Συνέλευσις Αρτέμης Σώρρας" στην Αργολίδα και υπεύθυνος για την Μιδέα, όπου και έχουν γραφεία.

Σε κάθε καλόπιστο αναγνώστη της επιστολής, που ο Δημήτρης Κωστούρος ως Δήμαρχος εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, γεννιέται το ερώτημα, τι λόγος υπήρχε για μια τέτοια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;

Θα είχε κάποιο όφελος ο Δήμος με μια τέτοια συνεργασία; Ως που θα έφτανε αυτή για να επιτρέπονται τέτοιοι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί και ύφος, για τον ίδιο το Δήμαρχο; Μήπως οι μόνοι κερδισμένοι ήταν οι υπογράφοντες οπαδοί του Σώρρα που "νομιμοποίησαν" και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων την παρουσία τους;

Σε αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντήσει ο Δημήτρης Κωστούρος, αυτά είναι που κάθε καλόπιστος Δημότης θα τον ρωτήσει.

Προσωπικά, να διευκολύνω και το Δήμαρχο με τη σκέψη μου, πιστεύω ότι παρασύρθηκε λόγω των εκλογών, η πίεση είναι μεγάλη, σε καταλαβαίνω Δημήτρη, χωρίς να συμφωνώ βέβαια μαζί σου...

Δε χρειάζεται να πω περισσότερα, μόνο να τονίσω ότι αυτή η απόφαση, με εισήγηση του Δημήτρη Κωστούρου και υπογραφή του Προέδρου Παναγιώτη Μπούκουρη, ίσως είναι η πιο κατάπτυστη στην ιστορία του Δήμου Ναυπλιέων.

Στη ζωή δεν είναι όλα συμφέρον, υπάρχει και η ηθική...

Την απόφαση καλό είναι να διαβάσουν, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Μητροπολίτης μας κύριος Νεκτάριος, το κόμμα της ΝΔ και οι προοδευτικοί αριστεροί συνεργάτες και φίλοι αυτής της δημοτικής αρχής.

Παραθέτω την επιστολή και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Για το παρόν θέμα εισηγήθηκε σχετικά ο κ. Δήμαρχος τα κάτωθι:

Τίθεται υπόψη του σώματος η αρ. πρ. 7225/7-3-2014 αίτηση 91 δημοτών με αίτημα σχετικό με το θέμα σύμφωνα με την οποία καλείται ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμο να συνδράμουν στο να γίνει κάθε πιθανή ενέργεια και προς κάθε κατεύθυνση για να βρεθούν ΑΜΕΣΑ λύσεις γιατί είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ η ΑΝΑΓΚΗ ν' απεμπλακούμε από τα εγκληματικά μνημόνια της ντροπής όπως επιβλήθηκαν από τους δανειστές και επικυρώθηκαν από την Γενική μας Κυβέρνηση, ούτως ώστε να ξεκινήσουμε μια υγιή αναπτυξιακή πορεία προς την πρόοδο και την ευημερία. 

Καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να διορίσει τον Δήμαρχο ως τον επίσημο και πλήρως εξουσιοδοτημένο υπογράφων αξιωματούχο του Δήμου, ο οποίος ανέκκλητα και υπό όρους, θα πρέπει να εξουσιοδοτηθεί στο να προβεί με κάθε δυνατό και νόμιμο μέσο στην αναζήτηση, εξεύρεση και εξασφάλιση επενδυτών, οι οποίοι θα καλεστούν στο να προβούν να δομήσουν χρηματοδότηση, δεσμεύοντας αποκλειστικά δίκιά τους περιουσία αν καταστεί αναγκαίο, χωρίς να φέρουν οποιαδήποτε επιβάρυνση προς το Δήμο ή/ και το Δημόσιο (με συγκεκριμένες διαδικασίες), για να δράσει είτε μόνος, είτε δι' εκπροσώπων του με σκοπό την με κάθε νόμιμο τρόπο ανεύρεση πόρων και μέσων για κατασκευή δημοσίων έργων και υλοποίηση κοινωφελών δράσεων προς όφελος του Δήμου και των Ελλήνων γενικότερα, καθώς και για την εφαρμογή επενδυτικών σχεδίων που θα υλοποιηθούν προς όφελος των συμπολιτών μας βάσει μιας αναπτυξιακής προοπτικής όπου θα προωθηθεί η ευημερία, θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας, μόχλευση της τοπικής οικονομίας καθώς και θα βοηθήσει στο να ανακουφιστεί ο κόσμος και οι επιχειρήσεις από τα δάνεια και θα μπορούν να προστατευτούν οι περιουσίες από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, θα αποφευχθούν οι κλπ, αλλά και της χώρας γενικότερα (αύξηση του ΑΕΠ, της φορολογητέας ύλης, των ασφαλιστικών εισφορών, κλπ).

Καλείται επίσης ο Δήμαρχος, αφού εξουσιοδοτηθεί από το Δ.Σ. να ενεργεί ως ο πλήρως εξουσιοδοτημένος υπογράφων του Δήμου (με τα δεδομένα που αναφέρουμε πιο πάνω) και στον οποίο ανέκκλητα και υπό όρους ανατέθηκε να προβεί στην αναζήτηση , εξεύρεση και εξασφάλιση επενδυτών , οι οποίοι δε θα μπορούν να φέρουν κανένα άμεσο η έμμεσο βάρος προς το Δήμο Ναυπλιέων, να αιτηθεί προς τον ενδιαφερόμενο και εν δυνάμει επενδυτή με συγκεκριμένες διαδικασίες που ήδη έγιναν γνωστές, για να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να δομήσει χρηματοδότηση , δεσμεύοντας δικιά του περιουσία και όπως περιγράφεται πιο πάνω ούτως ώστε να υλοποιηθούν έργα στο Δήμο...

Ολόκληρη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Prefadoros

Υ.Γ. Και επειδή αναφέρεται το ομόφωνα στην απόφαση, 14 Σύμβουλοι από τους 33 την ψήφισαν...

Και φυσικά άμεσα πρέπει να ανακληθεί με νεώτερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου...