Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Κύριοι αρμόδιοι... Επιτέλους κάντε κάτι για τον Άγιο Γεώργιο και το Ενετικό πριν καταρρεύσουν εντελώς...

Επειδή το "καλαμπούρι" πρέπει να τελειώνει, ας σηκώσουν τα μανίκια και ας βρουν άμεσα λύση στο πρόβλημα, πριν οι επιπτώσεις να είναι καταστροφικές και ανεπανόρθωτες.

Από τη νέα Υπουργό, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη, το Δήμαρχο και γιατί όχι, το Μητροπολίτη.

Όλοι, ο καθένας το μερτικό του, έχετε ευθύνη γι' αυτό που συμβαίνει στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.

Εκεί που σε κάθε επέτειο και δοξολογία τρέχετε για να τιμήσετε την ιστορική στιγμή και τους ανθρώπους.

Στον Άι Γιώργη, μνημείο και κληρονομιά, όπως και το Ενετικό κτήριο δίπλα.

Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από τη γραφειοκρατία, τις μελέτες που αργούν και τις χρηματοδοτήσεις.

Όταν υπάρχουν έκτακτες συνθήκες, υπάρχουν και εργασίες που προηγούνται.

Και για να έχουμε καλό ερώτημα, αν δεν υπήρχε ο Παπα-Λευτέρης, που από το Μάιο φωνάζει και προειδοποιεί, που κινητοποιεί όσους μπορούν να βοηθήσουν, που δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον κάθε αρμόδιο που πηγαίνει και βλέπει το χάλι και βάζει μια υπογραφή σε ένα χαρτί και μετά χάνεται, μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν; Τι μπορεί να συμβεί ακόμα και σήμερα; Πόσο η ζημιά, κάθε μέρα που περνά, μεγαλώνει;


Και επειδή οι ημερομηνίες λένε την αλήθεια και για να μην αρχίσει γαϊτανάκι, "εγώ δε φταίω... ο άλλος", για να δούμε τι έχει γίνει (τίποτα) εδώ και πέντε μήνες:

1η Μαΐου ο Παπα-Λευτέρης, "Είναι χρέος μου, να ευχαριστήσω... Ήδη έχει υποβληθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου..."

21η Ιουνίου ο Παπα-Λευτέρης, "Μία σημαντική ημέρα είναι σήμερα για την ενορία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου ή καλύτερα για ολόκληρο το Ναύπλιο. Συνεργείο ειδικών επιστημόνων, ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες για να συνταχθούν οι απαραίτητες μελέτες για την αποτύπωση, την διερεύνηση της στατικής επάρκειας και την εκτίμηση της τρωτότητας του φέροντος οργανισμού..."

6η Ιουλίου Αργολικές Ειδήσεις, Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα στο Ναύπλιο - Αποκολλήθηκε τμήμα τοιχοποιίας στον Άγιο Γεώργιο την ώρα του εσπερινού (βίντεο)

13η Αυγούστου ο Παπα-Λευτέρης, "...να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Κωστούρο για την διαβεβαίωσή του,ύστερα από αλλεπάλληλες συσκέψεις μας, με τον ίδιο και με τους τεχνικούς του Δήμου Ναυπλιέων,για την οικονομική στήριξη προς τον Ιερό Ναό..."

24η Αυγούστου Αργολικές Ειδήσεις, Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπέγραψε την Προγραμματική Σύμβαση για τα έργα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο

28η Οκτωβρίου Αργολικές Ειδήσεις, Τα "έψαλλε" ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου στον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά (βίντεο)

1η Νοεμβρίου Αργολικές Ειδήσεις, Επίσκεψη κλιμακίου συντηρητών του Υπουργείου Πολιτισμού στον Άγιο Γεώργιο Ναυπλίου (βίντεο)

29η Νοεμβρίου Αργολικές Ειδήσεις, Πλημμύρισε ο ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο (βίντεο)

30η Νοεμβρίου Αργολικές Ειδήσεις, Συνάντηση με την νέα Υπουργό Πολιτισμού Λύδια Κονιόρδου ζητά το εκκλησιαστικό συμβουλιο του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου

Σιγά που θα γλίτωνε ο Παπα-Λευτέρης από την οργή κάποιων, είναι πολύ ενοχλητικός βλέπεις... Μόνο που έχουν πέσει σε τοίχο... Είναι να απορεί κανείς. Προσπαθώ και παρακαλώ να δοθεί το συντομότερο λύση για το στατικό πρόβλημα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου και του ενετικού, που είναι κίνδυνος για τους περαστικούς και με μεγάλη έκπληξη κάποιος προσπαθεί να με επιπλήξει τηλεφωνώντας στον Μητροπολίτη για να με βάλει στην θέση μου. Η τακτική ότι θα σε παραδώσω στον αστυφύλακα έχει περάσει.Αυτά για την ώρα.

Σήμερα 1η Δεκεμβρίου Αργολικές Ειδήσεις, Έντονο ενδιαφέρον και επίσκεψη του Δημάρχου Ναυπλιέων για τις σοβαρές ζημιές στον Ναό του Αγίου Γεωργίου (βίντεο)

Αυτά για την ώρα, ελπίζω να επανέλθω για το θέμα, μόνο αν υπάρχει κάποιο καλό νέο... Ελπίζω...

Prefadoros