Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Μόνο η αλήθεια και η αυτοκριτική μπορεί να βοηθήσει το Δημήτρη Κωστούρο

Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση σε μια ανάρτηση που μάλλον ήταν ήπια και καθόλου επιθετική, κυρίως προς το Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο.

Αυτό δείχνει πως οι συμπολίτες διψούν να διαβάσουν γνώμες και απόψεις πέρα από τις στεγνές ανακοινώσεις και τις "στημένες" ενημερώσεις αυτών που μονοπωλούν την εξουσία και τα μέσα ενημέρωσης.

Λοιπόν Δήμαρχε, κατέβα από το καλάμι και διευθέτησε τα θέματα στο περιβάλλον σου που καίνε. Βγάλε τα χέρια από την τσέπη, όταν μιλάς σε συμπολίτες και κυρίως νέα παιδιά και ξεκίνα να δουλεύεις σαν ταπεινός εργάτης για το καλό του δήμου σου.

Τρικ, επικοινωνιακά κόλπα και εσωτερικές τακτοποιήσεις δεν ωφελούν πια, μόνο η αλήθεια και η υψηλοί στόχοι μπορούν να σώσουν τη δημαρχία σου και το πολιτικό σου μέλλον.


Ότι και να λες, όσους και να διαγράψεις, όταν τα σκουπίδια παραμένουν στην Καραθώνα, όταν πίνουμε Ανάβαλο(;), όταν στη Μιδέα εξακολουθούν να μην έχουν νερό, όταν καταρρέουν κτήρια με ιστορία στο Ναύπλιο, όταν το Τελωνείο, το Μπούρτζι, το Ενετικό, το κτήριο της Αρβανιτιάς και τόσα άλλα στοιχειώνουν, όταν το λιμάνι ναυάγησε και η Μαρίνα κατάντησε ανέκδοτο, όταν και το μόνο έργο που βρήκες και κατάφερες να τελειώσεις (εν μέρει), της πλακόστρωσης του Παλιού Ναυπλίου ακυρώνεται από την αυθαιρεσία, όταν επικρατεί γενικό αλαλούμ με την κυκλοφορία και στάθμευση, όταν η μπόχα δεν μπορεί να κρυφτεί από τους επαγγελματίες με σκέπασμα των υπονόμων, όταν η σπατάλη και οι απευθείας αναθέσεις συνεχίζονται, όταν δεν υπάρχει κανένα σοβαρό έργο ή ακόμα και μελέτη για την προοπτική της πόλης και απλά συνεχίζουμε να αναπαράγουμε και να εκμεταλλευόμαστε τουριστικά την εύκολη πώληση που το Μπούρτζι κάνει από μόνο του, όταν, ευτυχώς που υπάρχει ένας άνθρωπος που αγαπά το Ναύπλιο και τη δουλειά του και χάρις σ' αυτόν έρχονται ακόμη σκάφη στο λιμάνι, τότε Δήμαρχε, το μόνο που μπορείς να ελπίζεις είναι να μη μείνεις στην ιστορία σαν ο πιο αποτυχημένος Δήμαρχος της μακρόχρονης και ιστορικής ζωής του Δήμου Ναυπλιέων.

Επαναλαμβάνω τη διαπίστωση χρόνων που έχω άλλωστε ξαναγράψει, είσαι καλός διαχειριστής των μικρών, λόγω αντοχής και επιμονής, στα μεγάλα όμως, που κατά τη γνώμη μου έχει ανάγκη το Ναύπλιο και η ευρύτερη περιοχή του δήμου, δεν μπορείς να ανταποκριθείς, για λόγους που καθημερινά στη διάρκεια της θητείας σου αναδεικνύονται.

Δεν είμαι ανθρωποφάγος, ούτε εμπαθής, πολιτικά μιλάω, για πρόσωπα που εξουσιάζουν το παρόν και το μέλλον, το δικό μου και του τόπου μου...

Prefadoros

Υ.Γ. Εντάξει, μόλις έγραψα το όνομά του βγήκε στη σκηνή, ο κ. Ζέρβας να μας πει ότι στηρίζει και συντάσσεται με το φίλο του Δημήτρη Κωστούρο που κάνει κάθαρση διαγράφοντας τους μέχρι χτες κολλητούς του, "Ρυθμίζοντας τον ζυγό, με γνώμονα το όφελος του τόπου μας..."  Έχουμε να ακούσουμε ακόμα... Και δεν έχουμε μπει στην ουσία... Αυτή προσεχώς...