Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Επίτιμος πλέον, η επόμενη μέρα

Προσπάθησα να κρατήσω ένα μέτρο και αντιμετώπισα την υπόθεση ανακήρυξης σε επίτιμο δημότη της πόλης μου, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με πολύ προσοχή για να μην προκαλέσω, σεβόμενος ανθρώπους που κατά διαστήματα είχαμε κοινή διαδρομή στη ζωή.

Η θέση μου ήταν σαφής, ξεκάθαρη και εκφράστηκε από το blog.

Τελειώνοντας αυτό το "στημένο" έργο, δεν μπορώ να καταπιώ τα πολύ σημαντικά θέματα που αναδείχτηκαν και από μόνα τους προκαλούν, πέρα από την επίδειξη αλαζονείας και υπεροψίας του Δημήτρη Κωστούρου στο Δημοτικό Συμβούλιο:


Πρώτο, είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να έρχεται να βραβευτεί και να μην διαθέτει λίγο χρόνο για να τιμήσει, από την πλευρά του τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση τ΄Αναπλιού; Να καταθέσει ένα στεφάνι στον ανδριάντα ενός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ; Το συμπέρασμα, ότι και να μας πουν βγαίνει από μόνο του για τον Αντώνη Σαμαρά.

Δεύτερο, πόσο υποτελείς αισθάνονται και είναι τελικά κάποιοι επώνυμοι συμπολίτες μας.

Τρίτο, ποιο ήταν το συνολικό κόστος της όλης εκδήλωσης πέρα από αυτά που διέθεσε ο Δήμος Ναυπλιέων; F-16, μετακινήσεις και απασχόληση ΕΚΑΜ σε εποχή που επιβάλλεται τέτοια απάνθρωπη λιτότητα στο λαό;

Τέταρτο, και αυτός ο Πρωθυπουργός όπως και όλοι οι προηγούμενοι, δεν απέφυγε τον πειρασμό που λέγεται Ανάβαλος και που επί των ημερών του "ολοκληρώθηκε".

Κανένα άλλο έργο δεν ακούσαμε, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει, εκτός από τα στραβά κάγκελα στο Λιμάνι που παλεύουν εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια να τα "ισιώσουν".

Κατά τα άλλα, μια διχαστική "φιέστα" που στήθηκε από αυτούς που υποτίθεται ότι ζητούν συναίνεση και που το μόνο που κατάφερε ήταν να (αυτο)ϊκανοποιήσει τους εμπνευστές και εκτελεστές της.

Όσο για τον κόσμο που δυναμικά εξέφρασε την αντίθεση του, δεν ήταν και λίγος για το Ναύπλιο και σαφώς αντιπροσώπευε πολύ μεγαλύτερο θυμό που αποτυπώθηκε στα social media και σε φιλικές συζητήσεις της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.

Και κάτι τελευταίο για τους εντυπωσιασμένους από την παρουσία του F-16, καλή η περηφάνια, αλλά εδώ ήταν ο Πρωθυπουργός, μήπως του είπε κανένας να τους δώσει και τα χρωστούμενα;

Και για την Ιστορία, επειδή τα ντόπια ΜΜΕ δεν έγραψαν, να δούμε πως ψήφισε την πρόταση για τον επίτιμο δημότη το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων.

Επί συνόλου 33 μελών που το απαρτίζουν, ψήφισαν 24 ΝΑΙ, 3 ΟΧΙ, Κοκκινόπουλος, Δρούγκας, Μερμίγκης, πέντε ήταν απόντες και δεν ψήφισαν, Καραμολέγκου, Πινάτσης, Μπουζαλάς, Χρηστίδης, Ράλλη-Πιτσάκη και ένας, ο Νίκος Χρόνης είχε πάει για τσιγάρο και δεν ψήφισε.

Το συμπέρασμα για τις απουσίες και αν σηματοδοτούν κάτι, ας το βγάλει ο καθένας μόνος του.

Η απόφαση και τα κουτσουρεμένα πρακτικά

Prefadoros