Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Σταυρώστε τον Παπά

Με το που είπε ο Πάπα-Λευτέρης ότι σταματά προσωρινά το Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας πέσανε οι μεν να τον φάνε και οι δε να τον στηρίξουν διακριτικά.

Από κοντά και οι αγράμματοι παπαγάλοι του διαδικτύου που δημοσιεύουν ότι τους πλασάρουν κάποιοι που έχουν τους λόγους τους και βρίσκουν βήμα για να σπιλώνουν ανέξοδα και χωρίς ευθύνη συνανθρώπους μας.


Να δούμε λοιπόν το "έγκλημα" του Πάπα-Λευτέρη, αφού από την αρχή να ξεκαθαρίσω και το έγραψα ήδη, ο Prefadoros είναι κατά της δημιουργίας νέου κτηρίου.

Αποστολή του κάθε ιερωμένου ποια είναι; Να κηρύσσει το λόγο του Θεού του και να φροντίζει να αυξάνει το ποίμνιο της Εκκλησίας του.

Αυτό ακριβώς κάνει και ο Πάπα-Λευτέρης, μάλιστα και δια του παραδείγματος και όχι μόνο στα λόγια για αλληλεγγύη και φιλανθρωπία προς τον αδύναμο συνάνθρωπο.

Μέχρις εδώ λοιπόν καλά και από παντού και από όλους συγχαρητήρια, το αν για κάποιους οι απαιτήσεις ξέφυγαν, φταίει ο Πάπα-Λευτέρης ή μόνο και αποκλειστικά αυτός;

Από όσα όλοι ξέρουμε λεφτά στις τσέπες του ράσου δεν έβαλε, για Δήμαρχος ή Βουλευτής δεν πηγαίνει, μπορεί όμως να "τρελάθηκε" ο άνθρωπος, να καβάλησε το καλάμι, να την είδε μεγάλος και τρανός.

Μάλιστα, αυτός από μόνος του σχεδίασε και εκτέλεσε τα σχέδια για το κτήριο της Ευαγγελίστριας;

Όταν οι πολιτικοί της περιοχής μας ανέβαιναν στη Βαγγελίστρα με τις κάμερες και υπόσχονταν βοήθεια και παροχές τι έκαναν ακριβώς;

Όταν οι αποφάσεις για το κτήριο έχουν ψηφιστεί ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων, όταν ο Δήμαρχος πήγε και παρουσίασε τα σχέδια πριν εννιά μήνες στους εθελοντές παρουσία του Μητροπολίτη, όταν ο Αντιπεριφερειάρχης, όπως ο ίδιος λέει, παρότρυνε τον Πάπα-Λευτέρη να προχωρήσει με το Δήμο Ναυπλιέων το θέμα του κτηρίου για το Συσσίτιο γιατί υπάρχει δυνατότητα ένταξης στο ΕΣΠΑ, όταν ο Δήμος Ναυπλιέων χρηματοδοτεί με 65.000 Ευρώ τις μελέτες και την άδεια του κτηρίου, να με συγχωρείτε αγαπητοί συμπολίτες αλλά ο τελευταίος που φταίει είναι ο Πάπα-Λευτέρης.

Μπορεί ο τρόπος να μας κακοφάνηκε, όμως εκτός του ότι είχε προειδοποιήσει, βρέθηκε στο δικό του αδιέξοδο που κακώς κατά τον Prefadoro, το μετέτρεψε σε αδιέξοδο έστω προσωρινό του Συσσιτίου.

Επειδή οι περισσότεροι από αυτούς που εκφράζουν άποψη και γνώμη, με φανατισμό και απολυτότητα, είναι σίγουρο ότι δεν έχουν ιδέα για το θέμα, ο Prefadoros συγκέντρωσε αποφάσεις και επίσημες δηλώσεις που αφορούν το κτήριο και το Συσσίτιο και που είναι αποκαλυπτικές για την ουσία του προβλήματος.

Να υπενθυμίσω για τους καλοθελητές ότι το Συσσίτιο έχει Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Πάπα-Λευτέρη που διορίζει η Μητρόπολη και υποβάλει ετήσιο οικονομικό απολογισμό επίσης στη Μητρόπολη, η απόφαση για την ανέγερση του κτηρίου πάρθηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων στις 4 Σεπτεμβρίου 2013, ένα χρόνο πριν.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης βγήκαν αμέσως και τοποθετήθηκαν και κρίνονται, δεν νομίζει ο σεβαστός Μητροπολίτης μας ότι πρέπει να πάρει θέση και να προτείνει λύση; Μέχρι τώρα η Εκκλησία "εισέπραττε" την ανταπόκριση και το μπράβο του κόσμου χάρη στην πρωτοβουλία για τόσα χρόνια του Πάπα-Λευτέρη και των εθελοντών της Βαγγελίστρας.

Δείτε πρώτα τα σχετικά βίντεο και μετά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανέγερση του κτηρίου αλλά και για οικονομικές ενισχύσεις του Συσσιτίου.

Κάτι που ίσως λίγοι γνωρίζουν ή θυμούνται, ο Δήμος έχει αναλάβει υποχρέωση για ανακαίνιση και διαρρύθμιση του Οικοτροφείου της Βαγγελίστρας.














Τροποποίηση Τ.Π. και Προϋπολογισμού 2013 για την ανάθεση της εκπόνησης μελετών για την έκδοση αδείας δόμησης με σκοπό την ανέγερση κτιρίου παροχής συσσιτίων του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας

Έγκρισης σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ναυπλιέων ,του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου και της Αναπτυξιακής Νομού Αργολίδας, Αναπτυξιακής Α.Ε.

έγκρισης σχεδίου προγραμματικής σύμβασης του άρθρου 22 του Νόμου 3614/2007 μεταξύ του Δήμου Ναυπλιέων και του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας για την υποβολή στο ΕΣΠΑ

Έγκριση και παραλαβή των μελετών : «έκδοση άδειας δόμησης για την ανέγερση κτιρίου παροχής συσσιτίων στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

έγκρισης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ι.Ν. Ευαγγελίστριας και Δήμου Ναυπλιέων για την υλοποίηση του έργου : «Ανακαίνιση και διαρρυθμίσεις χώρων φιλοξενίας του οικοτροφείου ιδιοκτησίας Ι. Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

εκ νέου λήψης απόφασης για την επιχορήγηση του Ι.Ν Ευαγγελίστριας

Prefadoros