Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Αλήθειες και ψέμματα για το Mediterranean Yacht Show

Το έχω πει πολλές φορές αλλά ας το ξαναπώ για τους άσπονδους φίλους μου, υποστηρίζω ότι θετικό γίνεται για το Δήμο και τους Δημότες, με την προϋπόθεση να δίνεται στην πραγματική του διάσταση και στα όρια που δεν θα μας κάνουν αργότερα να πληρώσουμε υπεραισιοδοξίες και προπαγάνδες σκοπιμότητας.

Αφορμή η έκθεση τουριστικών σκαφών που γίνεται στο Ναύπλιο από 3 έως 7 Μαΐου αλλά και η ανακοίνωση του Δημήτρη Κωστούρου περί ψευδών και λάσπης που θα εκτοξευτούν εναντίον του μέχρι τις εκλογές.

Εντάξει, ένας υποψήφιος μπορεί και να υπερβάλει στην προσπάθεια να πείσει ότι είναι θύμα κακόβουλων σχολίων που τον αδικούν.

Αλλά και ο Δημήτρης Κωστούρος; Ποιος τον πείραξε; Ποιος λέει ψέματα, πετάει λάσπη και συκοφαντεί; Με στοιχεία, όχι από το facebook και ανώνυμα δήθεν σχόλια σε αναρτήσεις.


Όλα τα ΜΜΕ δεν κάνουν άλλη δουλειά, με διάφορους τρόπους και πολλά κόλπα, διαφημίζουν και ταυτίζουν οτιδήποτε γίνεται με το Δήμαρχο Κωστούρο.

Είναι όμως έτσι, ποιος τελικά λέει αλήθεια;

Όταν υπάρχουν έγγραφα και αδιάψευστα δημοσιεύματα τα πράγματα είναι απλά, η αλήθεια αποδεικνύεται μόνη της.

Να δούμε λοιπόν τι ακριβώς συνέβη, αφού πρώτα πούμε για την έκθεση τουριστικών σκαφών που πολλοί δεν μπήκαν στον κόπο να μάθουν τι ακριβώς είναι.

Πρόκειται για μια έκθεση επαγγελματικών σκαφών, που αφορά κυρίως διεθνείς πράκτορες οι οποίοι έρχονται να τα γνωρίσουν από κοντά ώστε να τα ναυλώνουν μετά στους υψηλούς οικονομικά πελάτες τους.

Το όφελος για το Ναύπλιο είναι το πενθήμερο αυτό που θα το επισκεφτεί κόσμος, οι φωτογραφίες και τα ρεπορτάζ από το εντυπωσιακό πράγματι θέαμα και η διαφήμιση που γίνεται, αν καταφέρουμε να πείσουμε και πράκτορες να περιλάβουν στους προορισμούς τους και το Ναύπλιο ακόμα καλύτερα.

Βέβαια, οι επισκέπτες που έρχονται με τέτοια σκάφη τα έχουν όλα, ύπνο, φαγητό, πρωινά και καφέδες πληρωμένα και έτσι τα χρήματα που αφήνουν στην πόλη είναι περιορισμένα, φτάνει όμως και μόνο η διαφήμιση.

Η έκθεση λοιπόν αυτών των σκαφών γινόταν για δώδεκα χρόνια στον Πόρο, στην άκρη του Σαρωνικού και προορισμού προσέγγισης πολλών σκαφών, όπως θα έχουν διαπιστώσει όσοι πρόσφατα ή παλιότερα τον έχουν επισκεφτεί.

Τον προηγούμενο χρόνο δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα και έτσι μια ομάδα από αυτούς που συμμετείχαν στην έκθεση του Πόρου, αποφάσισε να αποχωρήσει και να αναζητήσει νέο Λιμάνι για την έκθεση.

Αυτή η νέα ένωση, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Θαλάσσιου Τουρισμού, GYA, με Πρόεδρο τον κ. Σκουλικίδη, στους πιθανούς τόπους περιέλαβε και το Ναύπλιο, κάτι που έπεσε στην αντίληψη του Λιμενάρχη Σπύρου Μαρίνου που το μετέφερε στους εδώ αρμόδιους.

Η δυσκολία του εγχειρήματος και οι απαιτήσεις της έκθεσης έκαναν κάποιους διστακτικούς, η ευστροφία και τα γρήγορα αντανακλαστικά του Χρήστου Γραμματικόπουλου, όταν πληροφορήθηκε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την έκθεση στον Πόρο και ότι πολλοί ιδιοκτήτες σκαφών ήθελαν να κάνουν αλλού την έκθεση, οδήγησαν σε άμεση επαφή με τον Πρόεδρο της GYA κ. Σκουλικίδη και στη συνέχεια σε δημοσιοποίηση της πρότασης, στις 24 Νοεμβρίου 2013.

Η άμεση αυτή αντίδραση του Γραμματικόπουλου κινητοποίησε το Δήμο αλλά και τις ενώσεις που συμμετείχαν στην έκθεση του Πόρου, μάλιστα η ΗΥΒΑ (Hellenic Yacht Brokers Association) / Ε.Σ.Μ.Ε.Θ. (Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών) διοργανώτρια για χρόνια της έκθεσης, στέλνει στις 12 Δεκεμβρίου 2013 επιστολή στον Χρήστο Γραμματικόπουλο και εκδίδει δελτίο τύπου που υπογράφει ο Πρόεδρος κ. Κολλίντζας και ο Γραμματέας κ. Ορφανός.

Η επιστολή στον Γραμματικόπουλο και το ρεπορτάζ.

Έχει δημιουργηθεί όμως ήδη θέμα για τον Πόρο, μετά την ανακοίνωση Γραμματικόπουλου, όπου από τις 2 Δεκεμβρίου 2013 δημοσιεύεται ότι, Ο Πόρος χάνει το φεστιβάλ σκαφών – Μεγάλη έκθεση θαλάσσιου τουρισμού θα γίνει παράλληλα στο Ναύπλιο.

Έτσι φτάσαμε στις παράλληλες εκθέσεις Εast Med Yacht Show, από 2-7 Μαΐου στον Πόρο και Mediterranean Yacht Show, από 3-7 Μαΐου στο Ναύπλιο.

Για να μην υπάρξει αμφισβήτηση ας δώσει τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν συζητήθηκε το θέμα, ο Πρόεδρος κ. Μπούκουρης.

Το Μνημόνιο συνεργασίας για την έκθεση μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και GYA.

Prefadoros