Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ο διαγωνισμός για το Λιμάνι του Ναυπλίου

Δεν ξέρω γιατί δεν ανακοινώθηκε τίποτα για τους διαγωνισμούς του Λιμανιού: «ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΛΙΜΕΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΩΔΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ISPS) ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ» προϋπ/σμού 380.362,00€ με το Φ.Π.Α. και «ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΩΝ» προϋπ/σμού 3.380.000,00€ με το Φ.Π.Α.

Σύμφωνα με τις προκηρύξεις, ο πρώτος έγινε την Τρίτη στις 12 Νοεμβρίου και ο δεύτερος την Τρίτη στις 19 Νοεμβρίου.

Μπορεί ο Δήμαρχος να περιμένει πρώτα να εγκριθούν από την Οικονομική Επιτροπή και το Λιμενικό Ταμείο για να δοθεί ο πανηγυρικός τόνος.

Μέχρι τότε ο Prefadoros έχει να υποβάλει μια ερώτηση, να εκφράσει μια απορία και να κάνει μια διαπίστωση.

-- Η ερώτηση, επειδή υπήρξαν διαρροές και κυκλοφορούν διάφορα, ποιος κέρδισε το διαγωνισμό; Το όνομα και η εταιρία που ακούγονται; Από το Δήμο διέρρευσε, ο Δήμος ας απαντήσει.

-- Η απορία, στις 18 Οκτωβρίου γίνεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις 19 Νοεμβρίου και αναρτάται στο Διαύγεια την ίδια μέρα, δηλαδή στις 18 Οκτωβρίου 2013.

Στην παράγραφο 4 της προκήρυξης αναφέρεται:

4) Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις που είναι Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ. Δ.Ε. εφόσον ανήκουν στην 3η και 4η τάξη για έργα κατηγορίας ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ για Εργοληπτικές Επιχειρήσεις εντός και εκτός Ν. Αργολίδας.

Στις 30 Οκτωβρίου αναρτάται ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της προκήρυξης, όπου η παράγραφος 4 έχει αλλάξει και αναφέρει:

4) Στο διαγωνισμό δικαίωνα συμμετοχής έχουν εργοληπτικές επιχειρήσεις Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην 3η και 4η και 5η τάξη κατηγορίας λιμενικών έργων για Εργοληπτικές Επιχειρήσεις εντός και 3η και 4η εκτός Ν. Αργολίδας ή αν έχουν δηλώσει στην υπηρεσία τήρησης του ΜΕΕΠ ως δεύτερη έδρα το Ν. Αργολίδας ι και αναφέρεται στη βεβαίωση εγγραφής τους σύμφωνα με την παρ. 2 του αρθ. 102 του Ν. 3669/08 για έργα κατηγορίας.

Ούτε εργολάβος είμαι, ούτε τεχνικός, πολύ περισσότερο ειδικός για να ερμηνεύσω την αλλαγή, μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα, μπορεί.

-- Η διαπίστωση, μπορεί να μην είμαι τίποτα από αυτά, αλλά μπορώ να εκφράσω την άποψη πως τα νούμερα για τέτοιο έργο μου φαίνονται μάλλον λίγα.

Αυτό τον καιρό στην Πελοπόννησο γίνονται έργα σε διάφορα λιμάνια, να πάρουμε πρόχειρα το Άστρος και το Γύθειο.

Στο Άστρος ο προϋπολογισμός είναι 5,5 εκατομμύρια Ευρώ και στο Γύθειο 22,5 εκατομμύρια.

Θα μου πεις μην συγκρίνεις πράγματα που μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά, σωστά, αλλά το ποσό για ένα τέτοιο έργο σαν αυτό της εκβάθυνσης μου μοιάζει πολύ λίγο.

Μακάρι να κάνω λάθος εγώ, να είναι και η μελέτη εντάξει, γιατί πολλά ακούστηκαν και γι΄αυτήν και όλα να πάνε κατ΄ευχήν.

Προς το παρόν το απαραίτητο σχόλιο.

Αγαπητέ Δήμαρχε, συντονιστείτε, μονίμως τα γεγονότα σας προλαβαίνουν περιμένοντας να τα εκμεταλλευτείτε.

Prefadoros

«ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΩΝ»

«ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΩΝ» ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

«ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΛΙΜΕΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΩΔΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ISPS) ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ»