Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Νέα απόφαση για ρύθμιση οφειλών στους επαγγελματίες του Δήμου Ναυπλιέων

Μια ακόμη ευκαιρία, μετά την περσινή, δίνεται με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στους επαγγελματίες του Δήμου Ναυπλιέων, να ρυθμίσουν τα χρέη τους με ευνοϊκούς όρους και μπόνους την έκδοση ενημερότητας με τη ρύθμιση.

Αναμφισβήτητα η οικονομική κρίση, που έχει φέρει σε αδιέξοδο πολλούς επαγγελματίες και στην περιοχή μας, καθιστούσε απαραίτητη την απόφαση.

Γιατί και ο Δήμος δεν μπορεί να εισπράξει και οι Δημότες επαγγελματίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και μάλιστα αρκετοί ούτε καν περνάνε από το ταμείο του Δήμου.

Έχω γράψει επανειλημμένα για την ευθύνη στη διόγκωση του προβλήματος και θεωρώ περιττό να επαναλαμβάνω ότι οι ρυθμίσεις μπορεί να είναι καλές για κάποιους, αδικούν κάποιους άλλους και φυσικά το σύνολο που στερείται των εσόδων.

Εν πάσι περιπτώσει, αφού το άλλοθι υπάρχει, ποιος αιρετός θα γίνει "κακός" να επιβάλει μέτρα είσπραξης οφειλομένων, ένα χρόνο μάλιστα πριν από τις εκλογές;

Μη με πείτε εμπαθή, ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος από τον Ιούνιο του 2012 μας είχε πει ότι θα εισπράξει τα χρωστούμενα και το Σεπτέμβριο θα μας ενημέρωνε για την οικονομική κατάσταση, πράγμα που δεν έγινε.

Ας είναι, ελπίζω αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη, αλλά και θέληση να πληρώσουν, να ανταποκριθούν ώστε τουλάχιστον να μην αυξάνονται οι υποχρεώσεις τους γιατί προβλέπω ότι σύντομα οι φίλοι μας Τροϊκανοί θα βάλουν και εκεί χέρι.

Η απόφαση για τη ρύθμιση, εδώ.

Prefadoros