Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ο Κώστας Λούμος, τοποθετείται για την Τουριστική έκθεση PHILOXENIA

Ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΤΑΝ, με την αναμφισβήτητη εμπειρία, παρεμβαίνει για την αναγκαιότητα της παρουσίας μας στην έκθεση.

Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα και δημοσιεύω επιστολή του Κώστα Λούμου, που διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρισης Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ναυπλίου, και εκφράζει την άποψή του με σαφήνεια και περιεκτικά ώστε να μην χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις.

"Καλημέρα και Καλή Χρονιά με Υγεία και Επιτυχίες

Μένοντας μόνο στο κομμάτι της συμμετοχής σε εκθέσεις τουρισμού χωρίς δηλαδή να συνεκτιμούμε άλλες παραμέτρους και άλλες ενέργειες, ασφαλώς και είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τη προσωπική μου άποψη και σύμφωνα με την εμπειρία που αποκόμισα από τη συμμετοχή μου σε αυτές, η παρουσία του δήμου μας σε εκθέσεις όπως η Philoxenia.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος της ΔΕΤΑΝ η παρουσία μας (του δήμου Ναυπλίου εννοώ) ήταν συνεχής και θα τολμήσω να πω, επιτυχημένη.

Δεν ξέρω πόσο σημαντική είναι η τουριστική προβολή ενός τόπου σε σχέση με ολοκληρωμένα προγράμματα τουριστικής προβολής αλλά πιστέψτε με ένας σωρός άνθρωποι που επισκέπτονται τις εκθέσεις τουρισμού ενημερώνονται, επιλέγουν και εν τέλει επισκέπτονται τους τουριστικούς προορισμούς που ‘γνώρισαν’ κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης.

Και δεν είναι μόνο αυτοί, οι απλοί επισκέπτες.

Είναι και οι τουριστικοί πράκτορες που στο δικό τους χρόνο, οι πρώτες ημέρες της Philoxenia είναι μόνο για αυτούς, κάνουν τις επαφές τους με τους συμμετέχοντες στην έκθεση.

Όταν μάλιστα στα περίπτερα βρίσκονται και οι ίδιοι οι φορείς των τουριστικών επιχειρήσεων μιας πόλης, ή και επιχειρηματίες που έχουν τη διάθεση να προωθήσουν αποτελεσματικά το προϊόν τους τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα και για τους ίδιους αλλά και για τη πόλη (δήμο).

Κώστας Λούμος"

*** Υπενθυμίζω απλά την ανάρτηση του Prefadorou, εδώ.