Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Φαντάζομαι υπάρχουν απαντήσεις κ. Χειβιδόπουλε

Στα θέματα του σημερινού, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012, Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που θα διεξαχθεί στην Τρίπολη, υπάρχει και το εξής, το 22ο:

"Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και την ‘Αναπτυξιακή Νομού Αργολίδας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ’ με αντικείμενο την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για το έργο «ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος"


Επειδή δεν έχει δημοσιοποιηθεί, από κανέναν αρμόδιο στην Αργολίδα, κάτι σχετικό με το θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω τον αγαπητό Τάσο Χειβιδόπουλο αν έχει συζητηθεί με τους Δήμους το θέμα και αν η χρονική συγκυρία είναι η ενδεδειγμένη για τη δαπάνη μιας προμελέτης γι΄αυτό το σκοπό.

Εξηγούμαι, τη στιγμή που οι Δήμοι Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων έχουν επιτακτικό πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών τους, όταν επί δεκαέξι χρόνια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν προχώρησε το Διοικητήριο που υπήρχαν αυξημένες ανάγκες λόγω πολλαπλάσιων αρμοδιοτήτων και προσωπικού, όταν στην περιοχή αναμένονται δραματικές αλλαγές, κλείσιμο κλινικών, τουλάχιστον, συρρίκνωση του Νοσοκομείου Ναυπλίου, κλείσιμο του ΚΕΜΧ και άγνωστη εκμετάλλευση του όλου χώρου, είναι νομίζω πολυτέλεια και αποτελεί αποπροσανατολιστική ενέργεια να αναθέτουμε "προμελέτη Διοικητηρίου" με ανάθεση εκπόνησης μελέτης! με την "Ένωση Δήμων".

Αυτό το τελευταίο σημαίνει ότι έχουν συναινέσει οι Δήμαρχοι κ.κ. Καμπόσος και Κωστούρος; υπάρχουν αποφάσεις κάποιων οργάνων; κάποιες πρόσφατες μελέτες ή έστω προτάσεις για τη σκοπιμότητα της μελέτης; ποιος εντέλει την αποφάσισε ώστε να έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Κάτι τελευταίο, προς το παρόν, η «ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» αναφέρεται γενικά σε κάποιον χώρο ή αφορά κάποιον συγκεκριμένο;

Ευελπιστώ να δοθούν οι απαντήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να μην χρειαστεί να επανέλθω.