Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Σιδηρόδρομος, να η ευκαιρία κ.κ. Δήμαρχοι Άργους και Ναυπλίου

Με την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά από ερώτηση του Γιάννη Μανιάτη, ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία της γραμμής του Προαστιακού Κορίνθου-Άργους-Ναυπλίου.

Στη σαφή και εμπεριστατωμένη απάντηση, στην ουσία το "μπαλάκι" στέλνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη θέλησή της να λειτουργήσει και πάλι η εν λόγω γραμμή του Προαστιακού.


Λέει χαρακτηριστικά:

"Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι επίσης ανοιχτή σε συνεννοήσεις και προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής της Αργολίδας, σχετικά με τη λειτουργία των προαστιακών δρομολογίων, με γνώμονα την βιωσιμότητα των εν λόγω δρομολογίων αλλά και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής".

Τι άλλο θα περίμεναν να ακούσουν οι Τοπικοί μας Άρχοντες για να ενεργοποιηθούν και με συνεννόηση να το διεκδικήσουν;

Ο σιδηρόδρομος είναι το πιο φθηνό, οικολογικό, ασφαλές και γρήγορο μέσο και αποτελεί το πλέον αξιόπιστο μέσο μεταφοράς σε όλη την Ευρώπη.

Είναι αδιανόητο να επικρατούν κάποια συμφέροντα ή η μη στήριξη από ντόπιους παράγοντες, όπως είχε πολύ σωστά επισημάνει ο Γιάννης Μανιάτης όταν σταμάτησαν τα δρομολόγια, και να στερείται όλος ο Νομός Αργολίδας αυτό το σύγχρονο μέσο μεταφοράς.

Να και ένα σαφέστατα κοινωνικό έργο, εκτός των άλλων, για τους Δημάρχους μας.

Ας ενεργοποιηθούν άμεσα οι κ.κ. Καμπόσος, Κωστούρος και Χειβιδόπουλος, που σε αυτούς πέφτει το βάρος και η ευθύνη, ώστε να παρουσιάσουν προτάσεις στους αρμοδίους για να δούμε γρήγορα και πάλι το τραίνο στην Αργολίδα.

Κάθε καθυστέρηση και αδιαφορία θα χρεωθεί σε αυτούς και στην πολιτική τους απόφαση που πρέπει να πάρουν.

Με το λαό για το λαό ή με κάποια συμφέροντα;

Η απόφαση δική σας αγαπητοί αιρετοί.

*** Όλα τα κείμενα στην ιστοσελίδα του Γιάννη Μανιάτη, εδώ.